PopUp

7/4/18

Σημαντικές επιτυχίες των σκακιστών του Ο.Φ.Η. στην τελική φάση των ατομικών νεανικών Κρήτης.


Πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά για τον Ηλία Αγγελάκη και τον Νίκο Καζάκο. Μετάλλια για την Ειρήνη Εργαζάκη, την Μελίνα Καρούζου τον Δημήτρη Σακλαμπανάκη και την Μιχαέλα Βιανιτάκη.
Νίκος Καζάκος

Δεξιά ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης
Ηλίας Αγγελάκης


Ολοκληρώθηκε στο ξενοδοχείο VANISKO στην Αμμουδάρα Γαζίου η τελική φάση των ατομικών νεανικών Κρήτης 2018 που διοργάνωσε με ιδιαίτερη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (Ε.Σ.Σ.Κ.) σε συνεργασία με την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Μαλεβυζίου. Το επίπεδο των αγώνων όπως κάθε χρόνο ήταν ιδιαίτερα υψηλό και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος. Σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες οι προκρίσεις στα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα αλλά και οι θέσεις στο βάθρο των νικητών κρίθηκαν σε μικρές λεπτομέρειες. Οι σκακιστές της Δυτικής Κρήτης πήραν όπως και τα προηγούμενα χρόνια τις περισσότερες προκρίσεις 12 έναντι 5 από την Ανατολική Κρήτη, τις περισσότερες πρωτιές (7 έναντι 3) και τα περισσότερα μετάλλια (19 έναντι 13). Είναι φανερό όμως ότι τα τελευταία χρόνια οι μικροί σκακιστές από το Ηράκλειο καταφέρνουν να ανταγωνιστούν με σαφώς μεγαλύτερη επιτυχία τους συνομήλικους τους από τα Χανιά κερδίζοντας αρκετές διακρίσεις.

Από τον σκακιστικό Ο.Φ.Η. είχαμε 2 προκρίσεις σκακιστών του στα πανελλήνια νεανικά και συνολικά 6 μετάλλια, όσα και πέρυσι, και όπως κάθε χρόνο τα περισσότερα από τους άλλους συλλόγους του Ηρακλείου. Οι καλές εμφανίσεις των σκακιστών του Ο.Φ.Η. αντανακλούν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας από τους προπονητές της ομάδας μας τον FM Παναγιώτη Χριστοδούλου και τον Νίκο Παναγιωτάκο. Τις προκρίσεις από πλευράς Ο.Φ.Η. πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ιδιαίτερα ταλαντούχος Νίκος Καζάκος στα αγόρια έως 12 ετών και ο πολύ μαχητικός και σε συνεχή αγωνιστική άνοδο το τελευταίο διάστημα Ηλίας Αγγελάκης στα αγόρια έως 16 ετών. Δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλια από τον Ο.Φ.Η. κατέκτησαν η Ειρήνη Εργαζάκη στα κορίτσια έως 14 ετών και η Μελίνα Καρούζου στα κορίτσια έως 12 ετών. Τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης στα αγόρια έως 10 ετών και η Μιχαέλα Βιανιτάκη στα κορίτσια έως 8 ετών. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερα ο Σακλαμπανάκης, η Εργαζάκη και η Καρούζου έδειξαν με τις εμφανίσεις τους ότι άξιζαν την πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά η οποία χάθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Από τους άλλους σκακιστές του Ο.Φ.Η. που έλαβαν μέρος στους αγώνες οι Παπιδάκης και Μπροκαλάκης, σκακιστές με αναμφισβήτητη ποιότητα, είχαν κάποιες άτυχες στιγμές και δεν κατάφεραν να διακριθούν, ενώ οι λιγότερο έμπειροι Γοραντωνάκης και Τερζάκης άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον με τις πολύ καλές τους εμφανίσεις. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε τις δυο πολύ σημαντικές απουσίες σκακιστών του Ο.Φ.Η. από τους αγώνες, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, και συγκεκριμένα του Νίκου Φραγκιαδάκη και του Νίκου Σερπετσιδάκη που αν συμμετείχαν είναι σίγουρο ότι θα διεκδικούσαν με αξιώσεις την πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά.

Τις άλλες προκρίσεις από την Ανατολική Κρήτη πήραν ο Χαράλαμπος Φαρσάρης και η Ασημένια Τσαπάκη του Ο.Α.Α.Η. στα αγόρια έως 8 ετών και στα κορίτσια έως 10 ετών αντίστοιχα και η Άσπα Δαγκωνάκη του Λέων Κάντια στα κορίτσια έως 16 ετών. Οι καλές εμφανίσεις των μικρών σκακιστών από το ιστορικό σωματείο του Ο.Α.Α.Η. και τα συνεργαζόμενα με αυτό σκακιστικά σωματεία είναι ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός και ελπίζουμε να συνεχιστεί. Ο υγιής ανταγωνισμός πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ ωφέλιμος για την περαιτέρω ανάπτυξη του σκακιού στην Ανατολική Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο. Από πλευράς Δυτικής Κρήτης είχαμε 7 προκρίσεις σκακιστών που ανήκουν στην Σ.Α.Χ. (Γεωργακόπουλος, Πατρελάκης, Παρασκάκης, Αντωνιουδάκης, Γαλανάκης, Βιολάκης και Σαράφης), 2 σκακιστών που προπονούνται στον Κύδωνα (Πλατσάκη και Χατζηπαναγιώτου) και 1 στον Ο.Α.Χανίων (Καλιοντζάκη). Δύο ακόμα προκρίσεις κέρδισαν σκακιστές από τον ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου (Πελαντάκης Μιχάλης και Κουκουράκη Χρυσή) που ισοβάθμησαν σε θέση πρόκρισης και σύμφωνα με απόφαση της Ε.Σ.Σ.Κ. πήραν τις δύο από τις τέσσερεις επιπλέον πρόκρισεις που δικαιούνται οι νεαροί σκακιστές της Κρήτης .

Βλέπουμε παρακάτω αναλυτικά τις βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες. Θυμίζουμε ότι τα δύο πρώτα αγόρια και το πρώτο κορίτσι από κάθε κατηγορία, μαζί με αυτούς που ισοβάθμησαν σε θέσεις πρόκρισης, προκρίνονται για τα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα 2018 που θα γίνουν στο Ρίο της Αχαΐας από 3 έως 9 Ιουλίου. Εκτός από τους 17 που πήραν την πρόκριση από την διαδικασία των προκριματικών, οι δύο επί πλέον θέσεις που δικαιούνται οι νεαροί σκακιστές της Κρήτης θα επιλεγούν από τους μη προκριθέντες σκακιστές που θα αγωνιστούν και θα πάρουν τις καλύτερες θέσεις στα πανελλήνια νεανικά. Θυμίζουμε το παράδοξο ότι στα πανελλήνια νεανικά δεν υπάρχουν περιορισμοί συμμετοχών και ότι η θέση πρόκρισης απλά σημαίνει δωρεάν διαμονή και διατροφή για έξη ημέρες στο ξενοδοχείο των αγώνων. Στους αγώνες δεν συμμετείχαν η Ευαγγελία Καραβιτάκη (Σ.Α.Χ.), η Αντωνία Καραβιτάκη (Σ.Α.Χ.), η Χρυσή Χασουράκη (Σ.Α.Χ.) και ο Μάνος Μαυρίδης (Ο.Α.Χ.) οι οποίοι έχοντας αναδειχθεί πρωταθλητές Ελλάδας το 2017 έχουν ήδη κερδίσει την πρόκριση τους στο πανελλήνιο πρωταθλήμα του 2018.

Στην κατηγορία των αγοριών έως 8 ετών είχαμε την επικράτηση ενός νέου ταλέντου του Ηρακλειώτικου σκακιού του Χαράλαμπου Φαρσάρη (Ο.Α.Α.Η.) με 4,5 βαθμούς. Ο Χαράλαμπος με σημαντικές διακρίσεις τα δύο προηγούμενα χρόνια στα παγκρήτια σχολικά δεν επηρεάστηκε από την δεύτερη θέση που πήρε στα νεανικά του Ηρακλείου και κατέκτησε με πολύ καλές εμφανίσεις την πρώτη θέση στα παγκρήτια νεανικά. Την δεύτερη θέση και την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά πήρε ο Ραφαήλ Σαράφης (Σ.Α.Χ.) με 4 βαθμούς. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Χωραφάς (Λατώ) με 2,5 βαθμούς που ήταν ο μόνος που πήρε ισοπαλία από τον Φαρσάρη. Ακολούθησε με 2 βαθμούς ο Γιώργος Γοραντωνάκης (Ο.Φ.Η.). Ο Γιώργος παρά το γεγονός ότι ήταν με διαφορά ο περισσότερο άπειρος από τους αντιπάλους του, καθώς ξεκίνησε μόλις φέτος προπονήσεις στον σύλλογο μας, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του και άφησε για μια ακόμα φορά πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, με σημαντικότερη επιτυχία του την νίκη του επί του Παντελή Γκόγκα που είχε αναδειχθεί δεύτερος στα νεανικά των Χανίων. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γοραντωνάκης πήρε την πρώτη θέση στα νεανικά του Ηρακλείου επικρατώντας του Φαρσάρη. Με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησε στην πέμπτη θέση ο Παντελής Γκόγκας (Ο.Α.Χ.2000) ενώ ο Ρεθυμνιώτης Αντώνης Διδασκάλου (ΣΚ.Ο.Ρ.) τερμάτισε στην έκτη θέση χωρίς βαθμό.
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 8 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Φαρσάρης Χαράλαμπος
Ο.Α.Α.Ηράκλειο
4,5
2
Σαράφης Ραφαήλ
Σ.Α.Χανίων
4,0
3
Χωραφάς Δημήτριος
Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου
2,5
4
Γοραντωνάκης Γεώργιος
Ο.Φ.Η.
2,0
5
Γκόγκας Παντελεήμων
Ο.Α.Χανίων 2000
2,0
6
Διδασκάλου Αντώνιος
ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 10 ετών την πρόκριση πήραν δύο πολύ αξιόλογοι νέοι σκακιστές από τα Χανιά, με πρώτο τον Γιώργο Αντωνιουδάκη (Σ.Α.Χ.) που έχει επανειλημμένα διακριθεί σε πανελλήνιο επίπεδο με 4,5 βαθμούς και δεύτερο τον Αναστάση Βιολάκη (Κάϊσσα Χανίων) με 3,5 βαθμούς. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο μεγάλος άτυχος της κατηγορίας Δημήτρης Σακλαμπανάκης (Ο.Φ.Η.) με 3 βαθμούς. Ο Δημήτρης νίκησε τον Βιολάκη αλλά δεν πήρε την πρόκριση λόγω της απρόσμενης ήττας του στον δεύτερο γύρο από τον Μαρνέλλο. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Δημήτρη επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά το μεγάλο σκακιστικό του ταλέντο και την σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει το τελευταίο διάστημα. Ακολούθησε ο εννιάχρονος Γιώργος Τερζάκης (Ο.Φ.Η.2000) με 2 βαθμούς. Ο Γιώργος που θα αγωνιστεί και την νέα χρονιά στην ίδια κατηγορία βελτιώνεται συνέχεια και αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες του σκακιστικού Ο.Φ.Η για το άμεσο μέλλον. Ακολούθησαν στην βαθμολογία με 1 βαθμό ο Μάνος Φουρναράκης (ΣΚ.Ο.Ρ.) και ο Γιώργος Μαρνέλλος (Καμάρα Αγίου Νικολάου). 
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Αντωνιουδάκης Γεώργιος
Σ.Α.Χανίων
4,5
2
Βιολάκης Αναστάσιος
Α.Ο. Κάϊσσα Χανίων
3,5
3
Σακλαμπανάκης Δημήτριος
Ο.Φ.Η.
3,0
4
Τερζάκης Γεώργιος
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
5
Φουρναράκης Εμμανουήλ
ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου
1,0
6
Μαρνέλλος Γεώργιος
Σ.Ο. Αγίου Νικολάου Καμάρα
1,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών την πρώτη θέση πήρε άλλος ένας πολύ αξιόλογος νέος σκακιστής από τα Χανιά ο Φίλιππος Παρασκάκης (Σ.Α.Χ.) με 4,5 βαθμούς. Ακολούθησε ο Νίκος Καζάκος (Ο.Φ.Η.) αήττητος με 4 βαθμούς που για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια κερδίζει την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά. Ο εντεκάχρονος Νίκος που θα αγωνιστεί και την νέα χρονιά στην ίδια κατηγορία, απέδειξε για μια ακόμα φορά το μεγάλο του ταλέντο που συνδυάζεται από ιδιαίτερη μαχητικότητα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Θανάσης Μαυρίδης (Ο.Α.Χ.) με 2,5 βαθμούς ενώ ακολούθησαν στην βαθμολογία ο Νίκος Μουλιανιτάκης (Λατώ) με 2 βαθμούς, ο Γιάννης Κεαλάρ (Ο.Α.Α.Η.) και ο Γιώργος Καβούνης (ΣΚ.Ο.Ρ.) με 1 βαθμό. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε την απουσία από τους αγώνες του Νίκου Φραγκιαδάκη (Ο.Φ.Η.) που είχε πάρει την πρώτη θέση στα νεανικά του Ηρακλείου. Ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι δεν επέτρεψε στον Νίκο να πάρει μέρος στους αγώνες, όπου θα μπορούσε σίγουρα να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά. Την θέση του Νίκου πήρε ο τρίτος στα νεανικά του Ηρακλείου Γιάννης Κεαλάρ του Ο.Α.Α.Η.
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Παρασκάκης Φίλιππος
Σ.Α.Χανίων
4,5
2
Καζάκος Νικόλαος
Ο.Φ.Η.
4,0
3
Μαυρίδης Αθανάσιος
Ο.Α.Χανίων
2,5
4
Μουλιανιτάκης Νικόλαος
Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου
2,0
5
Κεαλάρ Ιωάννης
Ο.Α.Α.Ηράκλειο
1,0
6
Καβούνης Γεώργιος
ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου
1,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 14 ετών πρώτευσε πολύ άνετα το θεωρητικό φαβορί της κατηγορίας ο πολύ έμπειρος και ιδιαίτερα ποιοτικός Βαγγέλης Πατρελάκης (Σ.Α.Χ.) με 5 βαθμούς. Ο Βαγγέλης έχει αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία του σε νεανικά πρωταθλήματα. Για την δεύτερη θέση έγινε πολύ μεγάλη μάχη με τελικό νικητή τον Νίκο Γαλανάκη (Κάϊσσα Χανίων) με 3 βαθμούς. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Στράτος Κουτσάφτης (Ο.Α.Α.Η.) με 2,5 βαθμούς που συνέχισε τις πολύ καλές του εμφανίσεις από τα νεανικά του Ηρακλείου. Ακολούθησε στην τέταρτη θέση ο δεκατριάχρονος Γιώργος Παπιδάκης (Ο.Φ.Η.) με 2 βαθμούς που έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στον τελευταίο κρίσιμο αγώνα απέναντι στον Γαλανάκη. Είναι σίγουρο ότι η εμφάνιση αυτή του Γιώργου, που θα αγωνιστεί και την νέα χρονιά στην ίδια κατηγορία, θα είναι μια κακή παρένθεση στην συνεχή ανοδική του πορεία των τελευταίων χρόνων και σύντομα θα ακολουθήσουν πολλές νέες επιτυχίες καθώς η μεγάλη σκακιστική του ποιότητα δεν αμφισβητείται από κανένα. Την πέμπτη θέση πήρε ο πάντα μαχητικός Ηλίας Κοζύρης (Λατώ) με επίσης 2 βαθμούς και ακολούθησε ο Κώστας Τσόλκας (ΣΚ.Ο.Ρ.) με 0,5 βαθμό.
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ 

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Πατρελάκης Ευάγγελος
Σ.Α.Χανίων
5,0
2
Γαλανάκης Νικόλαος
Α.Ο. Κάϊσσα Χανίων
3,0
 3 
Κουτσάφτης Ευστράτιος
Ο.Α.Α.Ηράκλειο
2,5
4
Παπιδάκης Γεώργιος
Ο.Φ.Η.
2,0
5
Κοζύρης Ηλίας
Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου
2,0
6
Τσόλκας Κωνσταντίνος
ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου
0,5

Στην κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών έγινε πολύ μεγάλη μάχη με 4 σκακιστές να διεκδικούν την πρόκριση. Τελικά την πρώτη θέση πήρε το θεωρητικό φαβορί και πάντα μέσα στις διακρίσεις ακόμα και σε πανελλήνιο επίπεδο Νίκος Γεωργακόπουλος (Σ.Α.Χ.) με 4 βαθμούς. Ακολούθησε ο δεκαπεντάχρονος Ηλίας Αγγελάκης (ΟΦΗ 2000) με 3,5 βαθμούς που συνέχισε τις πολύ καλές του εμφανίσεις από τα νεανικά του Ηρακλείου. Η πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά και η γενικότερη απόδοση του Ηλία επιβεβαίωσε την εντυπωσιακή σκακιστική πρόοδο που έχει δείξει το τελευταίο διάστημα. Με τους ίδιους βαθμούς τερμάτισε στην τρίτη θέση ο πολύ μαχητικός Μιχάλης Πελαντάκης (ΣΚ.Ο.Ρ.) που εξασφάλισε και αυτός την πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά σύμφωνα με απόφαση της Ε.Σ.Σ.Κ. αφού ισοβάθμησε με τον δεύτερο προκριθέντα. Ακολούθησε στην τέταρτη θέση ο επίσης δεκαπεντάχρονος Χρήστος Μπροκαλάκης-Γούναρης (Κύδων) με 2,5 βαθμούς. Ο Χρήστος που ανήκει στον Ο.Φ.Η. και θα αγωνιστεί δανεικός για το 2018 στον Κύδωνα Χανίων, μετά από δύο χρόνια προκρίσεων στα πανελλήνια νεανικά έχασε φέτος την πρόκριση χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για την αναμφισβήτητη σκακιστική του ποιότητα και για τις δυνατότητες που έχει για να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Τόσο ο Χρήστος όσο και ο Ηλίας θα αγωνιστεί και την νέα χρονιά στην ίδια κατηγορία. Την πέμπτη θέση πήρε ο Κώστας Χομπιτάκης (Κάϊσσα Χανίων) με 1 βαθμό και την έκτη ο Νίκος Μαγουλιανός (Λατώ) με 0,5 βαθμό. Από την κατηγορία απουσίασε μετά από εννέα χρόνια διακρίσεων και προκρίσεων στα πανελλήνια νεανικά ο Νίκος Σερπετσιδάκης που πρόσφατα κατέκτησε την δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών. Ο Νίκος επέλεξε να μην αγωνιστεί για να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους σκακιστές να εξασφαλίσουν την μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Γεωργακόπουλος Νικόλαος
Σ.Α.Χανίων
4,0
2
Αγγελάκης Ηλίας
Ο.Φ.Η. 2000
3,5
 3 
Πελαντάκης Μιχαήλ
ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου
3,5
4
Μπροκαλάκης Χρήστος
Α.Ο. Κύδων Χανίων
2,5
5
Χομπιτάκης Κωνσταντίνος
Α.Ο. Κάϊσσα Χανίων
1,0
6
Μαγουλιανός Νικόλαος
Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου
0,5

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 8 ετών τα δύο κορίτσια από τα Χανιά έδειξαν ανωτερότητα και πήραν εύκολα τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Την πρώτη θέση και την πρόκριση με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες πήρε το θεωρητικό φαβορί των αγώνων, η ιδιαίτερα ταλαντούχα Ευγενία Βαλέρια Πλατσάκη (Σ.Α.Χ.) που ανήκει ακόμα στην Σ.Α.Χ. αλλά προπονείται το τελευταίο διάστημα στον Κύδωνα. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η Ελένη Ψαριανού (Σ.Α.Χ.) με 4 βαθμούς. Στην τρίτη θέση είχαμε τριπλή ισοβαθμία με 2 βαθμούς, της Αναστασίας Αναστασάκη (Ο.Α.Α.Η.) που μεταγράφηκε φέτος στον Ο.Α.Α.Η. από τον Ο.Φ.Η., της Μελίνας Φαρσάρη (ΣΚ.Ο.Ρίθυμνα) και ενός νέου πολύ μεγάλου ταλέντου στα κορίτσια του σκακιστικού Ο.Φ.Η. της επτάχρονης Μιχαέλας Βιανιτάκη (Ο.Φ.Η.). Η Μιχαέλα ξεκίνησε φέτος προπονήσεις στον σύλλογο μας και οι εμφανίσεις της μαζί με την όρεξη που δείχνει στις προπονήσεις προδιαγράφουν ένα λαμπρό σκακιστικό μέλλον. Άλλωστε η Μιχαέλα θα αγωνιστεί στην ίδια κατηγορία και το 2019. Η Αλκυόνη Ζερβάκη (Λατώ) τερμάτισε στην έκτη θέση της βαθμολογίας χωρίς βαθμό.
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 8 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Πλατσάκη Ευγενία Βαλέρια
Σ.Α.Χανίων
5,0
2
Ψαριανού Ελένη
Σ.Α.Χανίων
4,0
 3 
Αναστασάκη Αναστασία
Ο.Α.Α.Ηράκλειο
2,0
3
Βιανιτάκη Μιχαέλα
Ο.Φ.Η.
2,0
3
Φαρσάρη Μελίνα
ΣΚ.Ο.Ρίθυμνα
2,0
6
Ζερβάκη Αλκυόνη
Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου
0,0


Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 10 ετών την πρώτη θέση και την πρόκριση πήρε αρκετά άνετα το μεγαλύτερο ίσως ταλέντο του Ηρακλειώτικου σκακιού στα κορίτσια η Ασημένια Τσαπάκη (Ο.Α.Α.Η.) με 4,0 βαθμούς (τέσσερεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες). Στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν τρεις σκακίστριες με 2 βαθμούς, Στην διαδικασία των μπαράζ που ακολούθησε επικράτησε η Γεωργία Σκαράκη (Ο.Τ.Ε. Ν.Χανίων) παίρνοντας την δεύτερη θέση, με τρίτη την ιδιαίτερα ποιοτική εννιάχρονη Καλλιόπη Ορφανάκη (Καμάρα Αγίου Νικολάου) και τέταρτη την Ελένη Μαρία Μανιατάκη (Ο.Α.Χ. 2000). Ακολούθησε στην πέμπτη θέση η Μαρία Χαριτάκη (Λέων Κάντια) χωρίς βαθμό. Δυστυχώς σε αυτή την κατηγορία δεν είχαμε συμμετοχή κοριτσιού από το Ρέθυμνο.
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Τσαπάκη Ασημένια
Ο.Α.Α.Ηρακλείο
4,0
2
Σκαράκη Γεωργία
Ο.Τ.Ε. Ν. Χανίων
2,0
 
Ορφανάκη Καλλιόπη
Σ.Ο. Αγίου Νικολάου Καμάρα
2,0
4
Μανιατάκη Ελένη Μαρία
Ο.Α.Χανίων 2000
2,0
5
Χαριτάκη Μαρία
Σ.Ο. Λέων Κάντια
0,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 12 ετών την πρώτη θέση και την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά πήρε μια ιδιαίτερα αξιόλογη σκακίστρια από τα Χανιά η Εριέττα Καλιοντζάκη (Ο.Α.Χ.) με 4,0 βαθμούς (τέσσερεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες). Την δεύτερη θέση πήρε μια άλλη  μεγάλη ελπίδα του Ηρακλειώτικου σκακιού στα κορίτσια, η πολύ ταλαντούχα Μελίνα Καρούζου (Ο.Φ.Η.) με 3,0 βαθμούς που έχασε οριακά στον κρίσιμο αγώνα απέναντι στην Καλιοντζάκη. Η εντεκάχρονη Μελίνα, που θα αγωνιστεί και την νέα χρονιά στην ίδια κατηγορία, είναι πάντα μέσα στις διακρίσεις στους αγώνες που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Εύα Γουμενάκη (ΣΚ.Ο.Ρ.) με 2 βαθμούς και ακολούθησαν η Αθηνά Τρουλάκη (Κάϊσσα Χανίων) με 1 βαθμό και η Ειρήνη Χαριτάκη (Λέων Κάντια) χωρίς βαθμό. Δυστυχώς σε αυτή την κατηγορία δεν είχαμε συμμετοχή κοριτσιού από τον Άγιο Νικόλαο.
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Καλιοντζάκη Αργυρώ Ευανθία
Ο.Α.Χανίων
4,0
2
Καρούζου Μελίνα
Ο.Φ.Η.
3,0
 3 
Γουμενάκη Εύα
ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου
2,0
4
Τρουλάκη Αθηνά Μαρία
Α.Ο. Κάϊσσα Χανίων
1,0
5
Χαριτάκη Ειρήνη
Σ.Ο. Λέων Κάντια
0,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 14 ετών την πρώτη θέση και την πρόκριση πήρε η ταλαντούχα και πάντα σταθερή στις διακρίσεις τα τελευταία χρόνια Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (Σ.Ο.Ανώγειων) με 3,5 βαθμούς. Η Ασημένια ανήκει στην ομάδα του Κύδωνα Χανίων αλλά για το 2018 θα αγωνιστεί δανεική στην ομάδα των Ανωγείων. Την δεύτερη θέση πήρε η Ειρήνη Εργαζάκη (Ο.Φ.Η. 2000) με 3,0 βαθμούς. Η Ειρήνη που είναι σε συνεχή αγωνιστική άνοδο το τελευταίο διάστημα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την σημαντική υπεροχή που είχε στην παρτίδα απέναντι στην Χατζηπαναγιώτου και τελικά έχασε τον αγώνα, την πρώτη θέση και την πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά. Η ποιότητα των παρτίδων της Ειρήνης εξασφαλίζει την μελλοντική αγωνιστική της εξέλιξη. Στην τρίτη θέση τερμάτισε με 2 βαθμούς η Άννα Αλεξαντωνάκη (ΣΚ.Ο.Ρίθυμνα). Ακολούθησε στην τέταρτη θέση η Στέλλα Φοινικιανάκη (Π.Ο.Α.) η μόνη που κατάφερε να κάνει ισοπαλία με την Χατζηπαναγιώτου, σε ένα αγώνα που έγινε στον τελευταίο γύρο χωρίς βαθμολογική σημασία, καθώς όλες οι θέσεις της βαθμολογίας είχαν κριθεί. Στην πέμπτη θέση ακολούθησε η Αθηνά Βακάλη (Ο.Φ.Σ.Χ.) χωρίς βαθμό. Δυστυχώς και σε αυτή την κατηγορία δεν είχαμε συμμετοχή κοριτσιού από τον Άγιο Νικόλαο.
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Χατζηπαναγιώτου Ασημένια
Σ.Ο.Ανωγείων
3,5
2
Εργαζάκη Ειρήνη
Ο.Φ.Η. 2000
3,0
3
Αλεξαντωνάκη Άννα
ΣΚ.Ο.Ρίθυμνα
2,0
4
Φοινικιανάκη Στυλιανή
Π.Ο.Ατσαλένιου
1,5
5
Βακάλη Αθηνά
Ο.Φ.Σ.Χανίων
0,0

Τέλος στην κατηγορία των κοριτσιών έως 16 ετών είχαμε μόνο τέσσερεις συμμετοχές. Συγκεκριμένα είχαμε μόνο μία συμμετοχή από τα Χανιά, δεν είχαμε ξανά συμμετοχή από τον Άγιο Νικόλαο ενώ και η δεύτερη συμμετοχή του Ηρακλείου ήταν της δεκατετράχρονης Κωνσταντίνας Ηγουμενάκη που επέλεξε να παίξει σε κατηγορία μεγαλύτερη από την ηλικία της στα νεανικά Ηρακλείου. Η μικρή συμμετοχή κοριτσιών ειδικά στις μεγάλες ηλικιακά κατηγορίες σε όλη την Κρήτη, ακόμα και στα πολύ ανεπτυγμένα σκακιστικά Χανιά και σ’ ένα σύλλογο όπως η Σ.Α.Χανίων, αξίζει να προβληματίσει όλους τους παράγοντες του σκακιού στο νησί μας. Στο αγωνιστικό μέρος της κατηγορίας ξεχώρισαν καθαρά δύο ιδιαίτερα έμπειρα και ταλαντούχα κορίτσια η Άσπα Δαγκωνάκη (Λέων Κάντια) και η Χρυσή Κουκουράκη (ΣΚ.Ο.Ρ.) που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 2,5 βαθμούς. Η πρώτη θέση κρίθηκε, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν για αυτά τα δύο κορίτσια, σε αγώνα μπαράζ όπου επικράτησε η Άσπα Δαγκωνάκη.  Το ευχάριστο είναι όμως ότι σύμφωνα με απόφαση της Ε.Σ.Σ.Κ. και τα δύο κορίτσια προκρίθηκαν στα πανελλήνια νεανικά. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Άνδρια Φανδρίδη (Ο.Α.Χ. 2000) με 1 βαθμό και ακολούθησε η Κωνσταντίνα Ηγουμενάκη (Π.Ο.Α.) χωρίς βαθμό.
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Δαγκωνάκη Ασπασία
Σ.Ο. Λέων Κάντια
2,5
2
Κουκουράκη Χρυσή
ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου
2,5
3
Φανδρίδη Ανδρονίκη
Ο.Α.Χανίων 2000
1,0
4
Ηγουμενάκη Κωνσταντίνα
Π.Ο.Ατσαλένιου
0,0

Με την ευκαιρία θα πρέπει να απολογηθώ για την μεγάλη καθυστέρηση στην ενημέρωση του blog που αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν αναρτήσεις για τα σχολικά πρωταθλήματα. Παρόλο που η προσπάθεια που γίνεται σ’ αυτό το blog είναι καθαρά ερασιτεχνική θα επιδιώξουμε και ελπίζουμε να τηρηθεί στο μέλλον οι αναρτήσεις μας να μην απέχουν μεγάλο χρονικό διάστημα από τα γεγονότα στα οποία αναφέρονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου