PopUp

2/3/18

Για μια ακόμα χρονιά οι μικροί σκακιστές του Ο.Φ.Η. κυριάρχησαν στα ατομικά νεανικά Ηρακλείου 2017.


Οι σκακιστές του Ο.Φ.Η. πήραν όλες τις πρώτες θέσεις στα αγόρια (Γοραντωνάκης, Σακλαμπανάκης, Φραγκιαδάκης, Παπιδάκης, Μπροκαλάκης) με 8 προκρίσεις σε σύνολο 10 (Τερζάκης, Καζάκος, Αγγελάκης). Δύο πρώτες θέσεις (Καρούζου, Εργαζάκη) και μια ακόμα πρόκριση (Βιανιτάκη) στα κορίτσια.

Με μεγάλες επιτυχίες των σκακιστών του Ο.Φ.Η. σε όλες τις κατηγορίες ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου τα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα σκακιού στο Νομό Ηρακλείου. Οι αγώνες που αποτελούν τον προκριματικό γύρο για την τελική φάση των παγκρήτιων ατομικών νεανικών, έγιναν σε 10 κατηγορίες, 5 αγοριών και 5 κοριτσιών (έως 8 ετών, έως 10 ετών, έως 12 ετών, έως 14 ετών και έως 16 ετών). Για την τελική φάση των παγκρήτιων νεανικών προκρίθηκαν οι δύο πρώτοι από κάθε κατηγορία. Από το σύνολο των προκρίσεων οι μικροί σκακιστές του Ο.Φ.Η. πήραν για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια την μερίδα του λέοντος κατακτώντας 11 προκρίσεις σε σύνολο 20. Τις άλλες προκρίσεις πήραν 4 οι σκακιστές του Ο.Α.Α.Η., 3 οι σκακιστές του Λέων Κάντια και 2 οι σκακιστές του Π.Ο.Α. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το σύνολο των 10 πρώτων θέσεων οι σκακιστές του Ο.Φ.Η. κατάφεραν να πάρουν τις 7 με εντυπωσιακή την κυριαρχία στα αγόρια όπου πρώτευσαν σε όλες τις κατηγορίες και πήραν 8 από το σύνολο των 10 προκρίσεων. Στα κορίτσια, όπου η συμμετοχή είναι μικρότερη, η κατανομή των διακρίσεων είναι  σχετικά περισσότερο ισορροπημένη ανάμεσα στους συλλόγους του Ηρακλείου.  

Ο αριθμός των μικρών σκακιστών που έλαβαν μέρος στους αγώνες έφθασε τους 74 (46 αγόρια και 28 κορίτσια) αριθμός λίγο μικρότερος από τους 77 της περυσινής χρονιάς. Συμμετείχαν 33 σκακιστές από τον Ο.Φ.Η. και τον Ο.Φ.Η. 2000, 13 από τον Ο.Α.Α.Η., 11 από τον Π.Ο.Α., 4 από την Σ.Α.Γαζίου, 7 από τον Λέων Κάντια, 3 από τον Ε.Γ.Ο.Η. και μόλις 1 από τον Σ.Ο.Η., τους Νέους Ηροδότου, και την Σ.Α.Χερσονήσου. Η μεγάλη συμμετοχή αλλά και οι πολλές επιτυχίες των μικρών σκακιστών του Ο.Φ.Η. πιστοποιεί για μια ακόμα φορά το πλούσιο φυτώριο που υπάρχει στον σύλλογο μας και την πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής από τους προπονητές της ομάδας μας τον Φίντε μετρ Παναγιώτη Χριστοδούλου, τον Νίκο Παναγιωτάκο και την Άργη Βαρβεράκη αλλά και τον Γιώργο Πρεδευτάκη που μαζί με τον Στέλιο Βαρδάκη, τον Σταύρο Ελευθεράκη έχουν αναλάβει τον ευαίσθητο τομέα της διάδοσης του σκακιού στα σχολεία της πόλης του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα σε κάθε κατηγορία είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα.

Στην κατηγορία των αγοριών έως 8 ετών την πρώτη θέση πήρε ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος νέος σκακιστής του Ο.Φ.Η. ο Γιώργος Γοραντωνάκης (Ο.Φ.Η.). Ο Γιώργος που ξεκίνησε μόλις φέτος προπονήσεις στο σύλλογο μας έδειξε εντυπωσιακή σκακιστική ωριμότητα που προδιαγράφει ένα λαμπρό σκακιστικό μέλλον. Την δεύτερη θέση και την πρόκριση πήρε το θεωρητικό φαβορί της κατηγορίας ο αρκετά έμπειρος και ποιοτικός για την ηλικία του Χαράλαμπος Φαρσάρης (Ο.Α.Α.Η.), ενώ στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν ο Σπύρος Γραμμένος (Ο.Α.Α.Η.), με τον πολύ μαχητικό Μιχάλη Ζάρακα (Ο.Φ.Η.). Καλές εμφανίσεις και πολλές ελπίδες για το μέλλον για τους τρεις άλλους σκακιστές του Ο.Φ.Η. που έλαβαν μέρος στην κατηγορία τον Κώστα Μπακάλη, τον Αντώνη Παπαδάκη και τον Γιάννη Ψαρολογάκη που επίσης ξεκίνησαν μόλις φέτος προπονήσεις στο σύλλογο μας. Σημαντικές απουσίες για διαφορετικούς λόγους του Άγγελου Δασκαλάκη και του Μανούσου Ζαχαριουδάκη που θα είχαν σημαντικές ελπίδες διάκρισης.

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 8 ετών


ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Γοραντωνάκης Γεώργιος
Ο.Φ.Η.
5,0
2
Φαρσάρης Χαράλαμπος
Ο.Α.Α.Η.
4,0
3
Γραμμένος Σπυρίδων
Ο.Α.Α.Η.
3,0
4
Ζάρακας Μιχαήλ
Ο.Φ.Η.
3,0
5
Κλάδος Γεώργιος
Π.Ο.Α.
2,5
6
Μπακάλης Κωνσταντίνος
Ο.Φ.Η.
2,0
7
Χρυσάκης Κωνσταντίνος
Π.Ο.Α.
2,0
8
Παπαδάκης Αντώνιος
Ο.Φ.Η.
2,0
9
Ψαρολογάκης Ιωάννης
Ο.Φ.Η.
2,0
10
Χριστοδουλάκης Αλέξανδρος
Ο.Α.Α.Η.
1,5

Στα κορίτσια έως 8 ετών την πρώτη θέση πήρε όπως και πέρυσι ο Αναστασία Αναστασάκη (Ο.Α.Α.Η.). Η Αναστασία που μέχρι πέρυσι έκανε προπονήσεις στον Ο.Φ.Η. έδειξε ότι συνεχίζει την σκακιστική της πρόοδο. Την δεύτερη θέση και την πρόκριση πήρε η μόλις επτάχρονη Μιχαέλα Βιανιτάκη (Ο.Φ.Η.)  και την τρίτη η Κατερίνα Γιαννακάκη (Ο.Φ.Η.). Τα δύο κορίτσια του Ο.Φ.Η. που επίσης ξεκίνησαν μόλις φέτος προπονήσεις στον σύλλογο μας, έδειξαν ότι έχουν πολλές δυνατότητες και σίγουρα στο μέλλον θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες διακρίσεις. 

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 8 ετών


ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Αναστασάκη Αναστασία
Ο.Α.Α.Η.
4,0
2
Βιανιτάκη Μιχαέλα
Ο.Φ.Η.
3,0
3
Γιαννακάκη Κατερίνα
Ο.Φ.Η.
1,5
4
Παναγιωτάκη Ελπίδα
Π.Ο.Α.
1,0
5
Ραπτάκη Λυδία
Π.Ο.Α.
0,5

Στα αγόρια έως 10 ετών που ήταν η πιο μαζική κατηγορία των αγώνων με 15 συμμετοχές χαρακτηρίστηκε από την παρουσία 7 σκακιστών του Ο.Φ.Η. στις 9 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Την πρώτη θέση πήρε αρκετά πειστικά ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης (Ο.Φ.Η.) με επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ο Δημήτρης που αποτελεί μια από τις σημαντικές ελπίδες του σκακιστικού Ο.Φ.Η. για το μέλλον, επιβεβαίωσε με την απόδοση του την σκακιστική του άνοδο το τελευταίο διάστημα. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε με πέντε βαθμούς ο Γιώργος Τερζάκης (Ο.Φ.Η. 2000). Ο Γιώργος άλλη μια μεγάλη ελπίδα του Ο.Φ.Η. για το μέλλον, ήταν ο μόνος εννιάχρονος από τους διεκδικητές της πρόκρισης και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την απόδοση του τους τελευταίους μήνες. Την τρίτη θέση πήρε ο Γιάννης Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.) που έχασε στην ισοβαθμία την πρόκριση από τον Τερζάκη, καθώς έχασε στον μεταξύ τους αγώνα, αλλά οι καλές του εμφανίσεις του προδιαγράφουν και γι’ αυτόν ένα λαμπρό σκακιστικό μέλλον. Καλές εμφανίσεις από τους πολύ μαχητικούς Νίκο Αργυριάδη (νίκησε τον Τερζάκη στον τρίτο γύρο) και Νικήτα Ψυκάκο ενώ οι εννιάχρονοι Γιάννης Μανιός, Γιάννης Ψυκάκος και Φοίβος Χαρωνίτης που σταμάτησε το τουρνουά λόγω ενός προβλήματος υγείας  απεκόμισαν χρήσιμες σκακιστικές εμπειρίες.

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 10 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Σακλαμπανάκης Δημήτριος
Ο.Φ.Η. 2000
7,0
2
Τερζάκης Γιώργος
Ο.Φ.Η. 2000
5,0
3
Σερπετσιδάκης Ιωάννης
Ο.Φ.Η.
5,0
4
Πιτσώκος Βασίλειος
Νέοι Ηροδότου
4,0
5
Αργυριάδης Νικόλαος
Ο.Φ.Η. 2000
4,0
6
Ψυκάκος Νικήτας
Ο.Φ.Η. 2000
4,0
7
Γαϊτάνης Ανδρέας

4,0
8
Μανιός Ιωάννης
Ο.Φ.Η.
3,0
9
Ψυκάκος Ιωάννης
Ο.Φ.Η. 2000
3,0
10
Τζανετής Εμμανουήλ
Σ.Α.Γαζίου
3,0
11
Κλάδος Μίνωας
Π.Ο.Α.
2,5
12
Μαθιουδάκης Μύρων
Σ.Α. Γαζίου
2,5
13
Συριγωνάκης Κωνσταντίνος
Π.Ο.Α.
1,5
14
Τζίτζικας Τίτος
Ο.Α.Α.Η.
1,5
15
Χαρωνίτης Φοίβος
Ο.Φ.Η. 2000
0,0

Στα κορίτσια έως 10 ετών ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ηρακλειώτικου σκακιού η Ασημένια Τσαπάκη (Ο.Α.Α.Η.) πήρε εμφατικά την πρώτη θέση με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Δεύτερη τερμάτισε η Μαρία Χαριτάκη (Λέων Κάντια) παίρνοντας την πρόκριση για τα παγκρήτια νεανικά. Την τρίτη θέση πήρε η Άρτεμις Κουτράκη (Ε.Γ.Ο.Η.). Ακολούθησαν στην βαθμολογία τρία κορίτσια του Ο.Φ.Η. η Ουρανία Φραγκιαδάκη (Ο.Φ.Η.), η Μαριάννα Μαθιουδάκη (Ο.Φ.Η.) και η Ελένη Σακλαμπανάκη (Ο.Φ.Η.). Τα τρία κορίτσια έδειξαν ότι έχουν δυνατότητες αλλά ήταν εμφανής η σχετική έλλειψη προπονήσεων.

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 10 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Τσαπάκη Ασημένια
Ο.Α.Α.Η.
5,0
2
Χαριτάκη Μαρία
Σ.Ο. Λέων Κάντια
4,0
3
Κουρτάκη Άρτεμις
Ε.Γ.Ο.Η.
3,0
4
Φραγκιαδάκη Ουρανία
Ο.Φ.Η.
1,5
5
Μαθιουδάκη Μαριάννα
Ο.Φ.Η.
1,0
6
Σακλαμπανάκη Ελένη
Ο.Φ.Η.
0,5

Στα αγόρια έως 12 ετών έγινε πολύ ενδιαφέρουσα μάχη για την πρόκριση, με τους σκακιστές του συλλόγου μας να ξεχωρίζουν σε μια ακόμα κατηγορία, καθώς είχαμε τρεις σκακιστές του Ο.Φ.Η. στις τέσσερεις πρώτες θέσεις της τελικής βαθμολογίας. Την πρώτη θέση πήρε τελικά αήττητος ο πολύ μαχητικός Νίκος Φραγκιαδάκης (Ο.Φ.Η.) με 6 βαθμούς. Ο Νίκος με την απόδοση του έδειξε τις μεγάλες σκακιστικές του δυνατότητες και ότι θα συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας Φραγκιαδάκη στο Ηρακλειώτικο σκάκι. Την δεύτερη θέση και την πρόκριση πήρε επίσης αήττητος, ο έμπειρος και πάντα σταθερός στις διακρίσεις Νίκος Καζάκος (Ο.Φ.Η.) με 5,5 βαθμούς. Την τρίτη θέση πήρε ο Γιάννης Κεαλάρ (Ο.Α.Α.Η.) με 5 βαθμούς, με τέταρτο τον Μάνο Ροδιτάκη (Ο.Φ.Η. 2000) και πέμπτο τον Νάσο Αλεξανδράκη (Σ.Α.Γαζίου) με τους ίδιους βαθμούς. Ο Ροδιτάκης διεκδίκησε με αξιώσεις την πρόκριση επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική του άνοδο το τελευταίο διάστημα. Στην έκτη θέση ακολούθησε άλλος ένας νεαρός αξιόλογος σκακιστής ο Μιχάλης Φαρσάρης (Ο.Α.Α.Η.) με 3,5 βαθμούς που σίγουρα έχει δυνατότητες για καλύτερες εμφανίσεις.

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 12 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Φραγκιαδάκης Νικόλαος
Ο.Φ.Η.
6,0
2
Καζάκος Νικόλαος
Ο.Φ.Η.
5,5
3
Κεαλάρ Ιωάννης
Ο.Α.Α.Η.
5,0
4
Ροδιτάκης Εμμανουήλ
Ο.Φ.Η. 2000
5,0
5
Αλεξανδράκης Αθανάσιος
Σ.Α.Γαζίου
5,0
6
Φαρσάρης Μιχαήλ
Ο.Α.Α.Η.
3,5
7
Διαμαντής Άγγελος
Σ.Ο. Λέων Κάντια
3,5
8
Χουρδάκης Αριστοφάνης
Ο.Α.Α.Η.
3,5
9
Αναστασάκης Βασίλειος
Ο.Α.Α.Η.
3,5
10
Σπηλιανάκης Γεώργιος
Σ.Ο.Η.
3,5

Στα κορίτσια έως 12 ετών την πρώτη θέση πήρε με πολύ καλή απόδοση η ιδιαίτερα ταλαντούχα και πάντα μέσα στις διακρίσεις Μελίνα Καρούζου (Ο.Φ.Η.) με 5 βαθμούς. Για την δεύτερη θέση και την πρόκριση έγινε μεγάλη μάχη στην οποία επικράτησε η Ειρήνη Χαριτάκη (Λέων Κάντια) με 4 βαθμούς. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν η Ιωάννα Μακρή (Π.Ο.Α.), η Καλλιρόη Αγγελέτου (Ε.Γ.Ο.Η.) και η Δανάη Κοτσιφάκη (Π.Ο.Α.) που ήταν η μόνη που νίκησε την Καρούζου, με την Ιωάννα που μέχρι πέρυσι έκανε προπονήσεις στον Ο.Φ.Η. να επικρατεί στα κριτήρια ισοβαθμίας.

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 12 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Καρούζου Μελίνα-Ανδρονίκη
Ο.Φ.Η.
5,0
2
Χαριτάκη Ειρήνη
Σ.Ο. Λέων Κάντια
4,0
3
Μακρή Ιωάννα
Π.Ο.Α.
3,0
4
Αγγελέτου Καλλιρρόη Αναστασία
Ε.Γ.Ο.Η.
3,0
5
Κοτσυφάκη Δανάη
Π.Ο.Α.
3,0
6
Βιτοπούλου Μυρτώ
Π.Ο.Α.
2,0
7
Διαμαντή Ελένη
Σ.Α.Χερσονήσου
1,0

Στα αγόρια έως 14 ετών όπου πάλι τρεις σκακιστές του Ο.Φ.Η. πήραν τις τέσσερεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, έγινε άλλη μια πολύ μεγάλη μάχη με τουλάχιστον 5 σκακιστές να διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση. Τελικά πρώτευσε πολύ καθαρά για τέταρτη συνεχόμενη φορά ο Γιώργος Παπιδάκης (Ο.Φ.Η.) αήττητος με 6 βαθμούς. Ο πολύ έμπειρος Γιώργος απέδειξε για μια ακόμα φορά την μεγάλη σκακιστική του ποιότητα, ξεφεύγοντας στην βαθμολογία από τους αντιπάλους του. Την δεύτερη θέση και την πολυπόθητη πρόκριση πήρε τελικά ο Στράτος Κουτσάφτης (Ο.Α.Α.Η.) με 4,5 βαθμούς επικρατώντας στον τελευταίο γύρο του Κουβίδη στον οποίο αρκούσε μια ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Την τρίτη θέση πήρε ο Γιάννη Κουβίδης (Ο.Φ.Η. 2000) με τους ίδιους βαθμούς. Ο Γιάννης έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση, καθώς ήταν αήττητος μέχρι τον τελευταίο γύρο, αλλά πιθανόν προδόθηκε από το άγχος στον τελευταίο αγώνα. Την τέταρτη θέση με 4 βαθμούς πήρε ο Αλέξανδρος Κοτσίνης που δεν επανέλαβε τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο διεθνές τουρνουά του Ηρακλείου. Στον Αλέξανδρο πιθανόν να στοίχισε η απειρία του σε κρίσιμους αγώνες, καθώς προπονείται σε σκακιστικό σύλλογο και συμμετέχει σε παρόμοια πρωταθλήματα μόλις για δεύτερη χρονιά. Με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησε στην πέμπτη θέση ο Γιάννος Κουτσουράκης (Λέων Κάντια) που σίγουρα έχει δυνατότητες για καλύτερα αποτελέσματα, ενώ ακολούθησαν στην βαθμολογία ο Μιχαήλ Γεωργακάκης (Σ.Α.Γαζίου) που νίκησε στον τέταρτο γύρο τον Κουτσάφτη, ο Δημήτρης Δαγκωνάκης (Λέων Κάντια), και ο Γιώργος Αλεξανδράκης (Σ.Α.Γαζίου).   

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 14 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Παπιδάκης Γεώργιος
Ο.Φ.Η.
6,0
2
Κουτσάφτης Ευστράτιος
Ο.Α.Α.Η.
4,5
3
Κουβίδης Ιωάννης
Ο.Φ.Η. 2000
4,5
4
Κοτσίνης Αλέξανδρος
Ο.Φ.Η. 2000
4,0
5
Κουτσουράκης Ιωάννης
Σ.Ο. Λέων Κάντια
4,0
6
Γεωργακάκης Μιχαήλ
Σ.Α.Γαζίου
3,0
7
Δαγκωνάκης Δημήτριος
Σ.Ο. Λέων Κάντια
2,0
8
Αλεξανδράκης Γεώργιος
Σ.Α.Γαζίου
0,0

Στα κορίτσια έως 14 ετών είχαμε επίσης μια πολύ μεγάλη μάχη μεταξύ 8 κοριτσιών που δεν είχαν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Τελικά την πρώτη θέση πήρε η Ειρήνη Εργαζάκη (Ο.Φ.Η. 2000) με 4,5 βαθμούς επιβεβαιώνοντας την μεγάλη σκακιστική πρόοδο που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα. Την δεύτερη θέση και την πρόκριση πήρε η πάντα σταθερή Στέλλα Φοινικιανάκη (Π.Ο.Α.) με τους ίδιους βαθμούς. Στην τρίτη θέση ακολούθησε με καλές εμφανίσεις η πολύ μαχητική Νεφέλη Ματθαιάκη (Ο.Φ.Η.) με 4 βαθμούς, στην τέταρτη η Αριάδνη Κουτσουράκη (Λέων Κάντια) με 3,5 βαθμούς παρά τα καλά της αποτελέσματα απέναντι στις δύο πρώτες (νίκη με την Εργαζάκη και ισοπαλία με την Φοινικιανάκη) και στην πέμπτη η Διονυσία Μπαντά (Ο.Φ.Η.) με 3 βαθμούς. Η Διονυσία ανήκει στον Ο.Φ.Η. αλλά θα αγωνιστεί δανεική στο Γάζι για το 2018. Ακολούθησαν στην βαθμολογία η Φερενίκη Αγγελέτου (Ο.Α.Α.Η.), η Μαρία Καπνιστού (Ο.Φ.Η. 2000) που σίγουρα έχει παραπάνω δυνατότητες και η Κατερίνα Τσαπάκη (Ε.Γ.Ο.Η.).

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 14 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Εργαζάκη Ειρήνη
Ο.Φ.Η. 2000
4,5
2
Φοινικιανάκη Στυλιανή
Π.Ο.Α.
4,5
3
Ματθαιάκη Νεφέλη
Ο.Φ.Η.
4,0
4
Κουτσουράκη Αριάδνη
Σ.Ο. Λέων Κάντια
3,5
5
Μπαντά Διονυσία
Ο.Φ.Η.
3,0
6
Αγγελέτου Φερενίκη
Ο.Α.Α.Η.
2,5
7
Καπνιστού Μαρία
Ο.Φ.Η. 2000
1,5
8
Τσαπάκη Αικατερίνη
Ε.Γ.Ο.Η.
0,5

Στα αγόρια έως 16 ετών έλαβαν μέρος μόνο τρεις σκακιστές που ανήκουν στο σκακιστικό τμήμα του Ο.Φ.Η. Την πρώτη θέση πήρε ο πολύ ποιοτικός και σταθερός στις διακρίσεις τα τελευταία χρόνια Χρήστος Μπροκαλάκης–Γούναρης (Ο.Φ.Η.) με 3,5 βαθμούς. Ο Χρήστος θα αγωνιστεί δανεικός για το 2018 στην ομάδα του Κύδωνα Χανίων. Την δεύτερη θέση και την πρόκριση πήρε ο πολύ αξιόπιστος το τελευταίο διάστημα Ηλίας Αγγελάκης (Ο.Φ.Η. 2000) που επικράτησε του Ανδρέα Λιανέρη (Ο.Φ.Η.). Ο Ανδρέας έμεινε τρίτος καθώς τα αποτελέσματα του τελευταία δείχνουν ότι δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Από την κατηγορία απουσίασε μετά από εννέα χρόνια διακρίσεων και προκρίσεων στα παγκρήτια νεανικά ο Νίκος Σερπετσιδάκης που πρόσφατα κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών.

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 16 ετών
1
Μπροκαλάκης-Γούναρης Χρήστος
Ο.Φ.Η.
3,5
2
Αγγελάκης Ηλίας
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
3
Λιανέρης Ανδρέας
Ο.Φ.Η.
0,5

Τέλος στα κορίτσια έως 16 ετών στην μόνη κατηγορία χωρίς παρουσία σκακιστή του Ο.Φ.Η. είχαμε μόνο δύο συμμετοχές και προκρίθηκαν πρώτη το θεωρητικό φαβορί η πολύ σταθερή Άσπα Δαγκωνάκη (Λέων Κάντια) με δεύτερη την δεκατετράχρονη Κωνσταντίνα Ηγουμενάκη (Π.Ο.Α.) που έπαιξε σε κατηγορία μεγαλύτερη από την ηλικία της πιθανόν για να αποκομίσει εμπειρίες από την συμμετοχή της σε ένα παγκρήτιο πρωτάθλημα.

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 16 ετών
1
Δαγκωνάκη Ασπασία
Σ.Ο. Λέων Κάντια
1,5
2
Ηγουμενάκη Κωνσταντίνα
Π.Ο.Α.
0,5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου