PopUp

16/1/18

Στην 3η θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών ο Ανδρέας Κελίρης.

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Γιάννης Νικολαΐδης.

Μια ακόμα μεγάλη διάκριση σημείωσε ο 18χρονος σκακιστής του Ο.Φ.Η. Ανδρέας Κελίρης που πήρε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδας Ανδρών που έγινε στην Θεσσαλονίκη από 15 έως 23 Δεκεμβρίου 2017. Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο πολύ έμπειρος Γιάννης Νικολαΐδης που κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη φορά μετά το 1995, με δεύτερο τον πρωταθλητή Ελλάδος του 2015 Θάνο Μαστροβασίλη.

Ο Ανδρέας συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και συνέχισε την ανοδική του πορεία κάνοντας ένα βήμα παραπάνω από την περυσινή του επίδοση όταν είχε καταλάβει τη τέταρτη θέση στην τελική βαθμολογία. Στους αγώνες συμμετείχαν τελικά 9 από τους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές καθώς ο Γιώργος Κανακάρης ακύρωσε την συμμετοχή του την τελευταία στιγμή για λόγους υγείας.

Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος φαίνεται παρακάτω :

1)
Ιωάννης Νικολαΐδης
7,0 β.
2)
Αθανάσιος Μαστροβασίλης                 
6,5 β.
3)
Ανδρέας Κελίρης  
6,0 β.
4)
Κωνσταντίνος Μουτούσης
4,5 β.
5)
Δημήτριος Παπακωνσταντίνου
4,0 β.
6)
Αναστάσιος Παυλίδης
3,5 β.
7)
Νικόλαος Σανδαλάκης
2,0 β.
8)
Παναγιώτης Μιχελάκος
1,5 β.
9)
Γεώργιος-Αλέξανδρος Κουσκούτης
1,0 β.

Από την βαθμολογία είναι φανερό ότι οι τρεις πρώτοι που κατέχουν τον τίτλο του GM και είναι βασικά στελέχη της Εθνικής ομάδας στο σκάκι, ήταν οι βασικοί διεκδικητές των τριών μεταλλίων. Ο Ανδρέας ξεκίνησε σχετικά μουδιασμένα τους αγώνες και έχασε στον πρώτο του αγώνα από τον Νικολαΐδη σ’ ένα αγώνα που αποδείχτηκε καθοριστικός για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο σκακιστής του Ο.Φ.Η. συνέχισε με 2 ισοπαλίες με Παυλίδη και Μουτούση και παρά τις 5 συνεχόμενες νίκες στους τελευταίους αγώνες, όταν νίκησε και τον δεύτερο της βαθμολογίας Θάνο Μαστροβασίλη, δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία.  

Η κατάκτηση της τρίτης θέσης από τον Ανδρέα Κελίρη, αποτελεί αναμφίβολα άλλη μια μεγάλη επιτυχία για το νεότερο Έλληνα GM. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Κελίρης είναι στο πρώτο έτος της πολύ απαιτητικής σχολής των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και οι σπουδές του δεν του επιτρέπουν να αφιερώνει όσο χρόνο θα ήθελε στις προπονήσεις στο σκάκι. Θυμίζουμε ότι χορηγός του Ανδρέα Κελίρη είναι ο Καφές ΔΑΝΔΑΛΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου