PopUp

11/12/17

Διεθνείς μεταγραφές για το σκάκι του Ο.Φ.Η.

Ο Τίμης Λυριντζάκης στον Ο.Φ.Η. 2000.
Nichita Morozov

Zuzana Cibickova
Τίμης Λυριντζάκης












Ενισχυμένος βγήκε ο σκακιστικός Ο.Φ.Η. κατά την περίοδο των μεταγραφών που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. Στο δυναμικό της ομάδας εντάχθηκαν δύο ισχυρότατοι σκακιστές που πρωταγωνίστησαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων που έγινε στη Χερσόνησο πριν λίγες βδομάδες.  Πρόκειται για τον 19χρονο Διεθνή Μαιτρ ΙΜ Nichita Morozov από τη Μολδαβία με ΕΛΟ 2467 και την 29χρονη γκρανμαιτρ γυναικών WGM Zuzana Cibickova με ΕΛΟ 2290 από τη Σλοβακία. Μεγάλη ενίσχυση για τον Ο.Φ.Η. 2000 η μεταγραφή του Τίμη Λυριντζάκη από τον Ο.Α.Α.Η.

Ο Morozov αγωνίζεται στην 4η σκακιέρα της Εθνικής Μολδαβίας και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του, με πορεία ανάλογη με τον συνομήλικό του Ανδρέα Κελίρη, με τον οποίο θα είναι συμπαίκτες τη νέα χρονιά στον Ο.Φ.Η. Η Cibickova αγωνίστηκε παλαιότερα με τον Σ.Ο. Καβάλας και μετά από μια μικρή αποχή λόγω του γάμου και της γέννησης των δύο παιδιών της, επανήλθε δυναμικά τα τελευταία χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους. Στο πρόσφατο μάλιστα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόδοση στη 2η σκακιέρα της Εθνικής Σλοβακίας, με 8 βαθμούς στους 9 αγώνες που έδωσε, ξεπερνώντας το ΕΛΟ 2300 στους νέους πίνακες διεθνούς αξιολόγησης της FIDE. Με τις σημαντικές αυτές προσθήκες, η σκακιστική ομάδα του Ο.Φ.Η. αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και φέτος στο ομαδικό Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και να είναι ακόμη πιο ψηλά στην τελική κατάταξη, από την 7η θέση που κατέκτησε πέρυσι.

Την επόμενη χρονιά ο Ο.Φ.Η. θα στηριχθεί ακόμη στο αξιόλογο και πλούσιο φυτώριο της Ακαδημίας του, έχοντας τη δυνατότητα να ενισχύει και τις άλλες ομάδες της Κρήτης. Παραχώρησε έτσι στον Ο.Α.Α.Ηράκλειο τους Κώστα Αναγνωστόπουλο, Σταύρο Λυράκη, Νικόλα Βιτσαξάκη και Ίριδα Βιτσαξάκη, που μετά από πολλά χρόνια προσφοράς στον σκακιστικό Ο.Φ.Η. για την οποία πρέπει να τους ευχαριστήσουμε πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν σημαντικά τη νέα τους ομάδα στην προσπάθεια για επάνοδο στην Α΄ Εθνική. Επίσης με υποσχετική ενός χρόνου παραχώρησε τον Χρήστο Μπροκαλάκη στον Κύδωνα Χανίων και τη Διονυσία Μπαντά στη Σ.Α. Γαζίου.

Μια ακόμη σημαντική μεταγραφή για τον Ο.Φ.Η. ήταν η μετακίνηση του επί σειρά ετών παίχτη και προπονητή του Ο.Α.Α.Η. Τίμη Λυριντζάκη, ο οποίος θα ενισχύσει την προσπάθεια του Ο.Φ.Η. 2000 στην παρθενική του εμφάνιση στον Προκριματικό όμιλο Α΄ Εθνικής για την Κρήτη (Π.Ο.Α’ Κρήτης), όπου θα αγωνιστεί την επόμενη χρονιά. Ο Λυριντζάκης ένας από τους σημαντικότερους Κρητικούς σκακιστές είναι ο πρώτος Ηρακλειώτης σκακιστής που απέκτησε τον τίτλο του Διεθνούς Μαιτρ (ΙΜ), με πολλές συμμετοχές σε τελικούς πανελληνίων πρωταθλημάτων, με συμμετοχή σε σκακιστική Ολυμπιάδα με την Εθνική Ομάδα της Ελλάδος και βασικό στέλεχος της ομάδας του Ο.Α.Α.Η. που από το 1984 μέχρι το 1997 είχε κατακτήσει 7 φορές  το Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου