PopUp

23/6/17

Δεν τα κατάφερε ο Ο.Φ.Η. στο κύπελλο.

Αναχωρούν 8 σκακιστές του Ο.Φ.Η. για τα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα.
Με την συμμετοχή του Ο.Φ.Η. ξεκινά το πρωτάθλημα Α Εθνικής στο σκάκι.

Η σκακιστική ομάδα του Ο.Φ.Η. δεν κατάφερε να υπερνικήσει το εμπόδιο του πρωταθλητή Ελλάδος Φυσιολάτρη Νίκαιας στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε στις λεπτομέρειες, μετά από μεγάλη μάχη που διήρκησε πεντέμισι ώρες, και με σκορ 3-1 και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Η κούραση από το ταξίδι της προηγούμενης νύχτας με το καράβι ήταν ένας επι πλέον ανασταλτικός παράγοντας στην απόδοση των σκακιστών του Ο.Φ.Η., που δεν άντεξαν στην πολύωρη αναμέτρηση. Άλλωστε ο βαθμός αξιολόγησης και η μεγαλύτερη εμπειρία των σκακιστών της Νίκαιας έδιναν το θεωρητικό προβάδισμα στην ομάδα του Φυσιολάτρη πριν από τον αγώνα.   
Αναλυτικά ανά σκακιέρα είχαμε (σε παρένθεση ο βαθμός αξιολόγησης – ΕΛΟ) :
Χαλκιάς (2582) – Κελίρης (2513)  1-0
Καπνίσης (2469) – Βλάχος (2285)  1/2-1/2
Μιχελάκος (2285) – Χριστοδούλου (2258)  1-0
Γκούμας (2416) – Αναγνωστόπουλος (2181) 1/2-1/2

Οκτώ νεαροί σκακιστές του Ο.Φ.Η. (Βιτσαξάκης, Σερπετσιδάκης, Μπροκαλάκης, Παπιδάκης, Καζάκος, Λιανέρης, Αγγελάκης, Κουβίδης) αναχωρούν την Κυριακή 25/6 για να συμμετάσχουν στα πανελλήνια νεανικά ατομικά πρωταθλήματα που διεξάγονται στο Ρίο της Αχαΐας από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Βιτσαξάκης για το 2016 αγωνίζεται δανεικός στην Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου αλλά προπονείται πάντα στην ακαδημία του συλλόγου μας. Στους αγώνες θα συμμετάσχουν άλλοι 4 σκακιστές από το Ηράκλειο η Στέλλα Φοινικιανάκη (Π.Ο.Α.) ο Γιώργος Μπαρούτης (Ο.Α.Α.Η.) και ο Άγγελος Μοσχοβάκης με την Εβίτα Στρατήγη που μέχρι πέρυσι ανήκαν στην Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου και φέτος αγωνίζονται με την ομάδα του Ο.Α.Χανίων. Δυστυχώς δεν έχουμε συμμετοχές από τους άλλους συλλόγους του Ηρακλείου στην σημαντικότερη πανελλήνια νεανική διοργάνωση του σκακιού που γίνεται στη χώρα μας.

Τέλος στις 3 Ιουλίου ξεκινά στο Ρίο το πρωτάθλημα της Α εθνικής στο σκάκι όπου ο Ο.Φ.Η. θα συμμετάσχει για έκτη συνεχόμενη φορά με στόχο μια θέση στην πρώτη δεκάδα. Μαζί με τον Ο.Φ.Η. θα συμμετάσχουν από το Ηράκλειο ο Σ.Ο.Η., και από τα Χανιά η Σ.Α.Χ, ο Κύδωνας, η Κάϊσσα και ο Ο.Α.Χ. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλες τις Κρητικές ομάδες και σε όλους του μικρούς σκακιστές της Κρήτης καλή επιτυχία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου