PopUp

12/5/17

Κυπελλούχος Κρήτης στο σκάκι ο Ο.Φ.Η.

Νίκησε άνετα στον ημιτελικό τον Ο.Φ.Σ.Χ. και στο τελικό το Γάζι με 3,5-0,5.

 








Νέα μεγάλη επιτυχία του σκακιστικού Ο.Φ.Η., που για δεύτερη φορά στην ιστορία του μετά το 2013, κατέκτησε στα πλαίσια του κυπέλλου Ελλάδος στο σκάκι το κύπελλο της περιφέρειας Κρήτης, επικρατώντας στο Final 4 που έγινε το Σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου στο ξενοδοχείο Creta Maris στην Χερσόνησο. Η διοργάνωση έγινε στους ίδιους χώρους του ξενοδοχείου όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο ομαδικό πρωτάθλημα βετεράνων. Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό και υπήρχε ζωντανή διαδικτυακή κάλυψη όλων των παρτίδων που συγκέντρωσε πάρα πολλούς θεατές. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον διοργανωτή του παγκόσμιου πρωταθλήματος βετεράνων Νίκο Καλέση και τον Σωτήρη Λογοθέτη για την φιλοξενία του, καθώς και τον Θανάση Σερντεδάκη που επιμελήθηκε της ζωντανής μετάδοσης των αγώνων.

Στο αγωνιστικό μέρος ήταν φανερό από το ξεκίνημα της φετινής διοργάνωσης ότι ο ενισχυμένος με τον Ανδρέα Κελίρη, τον Παναγίωτη Χριστοδούλου και τον Νίκο Παναγιωτάκο στις μεταγραφές Ο.Φ.Η. και η πάντα δυνατή Σ.Α.Χανίων ήταν τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου Κρήτης. Η κλήρωση έφερε τις δύο ομάδες αντιπάλους στην φάση των 8 και η νίκη του Ο.Φ.Η. με 2,5-1,5 έδωσε στην ομάδα μας ένα ισχυρό προβάδισμα για την κατάκτηση του κυπέλλου, ιδιαίτερα μετά τους πρόωρους αποκλεισμούς των άλλων δυνατών ομάδων της Κρήτης του Κύδωνα, της Κάϊσσα, του Ο.Α.Χ. και του Ο.Α.Α.Η., ενώ ο Σ.Ο.Η. για μια ακόμα χρονιά δεν συμμετείχε στην διοργάνωση. Θυμίζουμε ότι το 2013 Ο.Φ.Η. και Σ.Α.Χ. είχαν βρεθεί ξανά αντίπαλοι στον τελικό του κυπέλλου Κρήτης με τον Ο.Φ.Η. να επικρατεί με το ίδιο σκορ 2,5-1,5. Στο Final 4 η ομάδα του Ο.Φ.Η. έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του κυπέλλου κάνοντας δύο πολύ πειστικές νίκες. Συγκεκριμένα στον ημιτελικό νίκησε με 3,5-0,5 τον Ο.Φ.Σ.Χανίων και πήρε με άνεση την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Την άλλη πρόκριση πήρε όπως και πέρυσι η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου επικρατώντας στον άλλο ημιτελικό του ΟΤΕ Ν. Χανίων με 3,0-1,0. Στον τελικό η ομάδα μας επικράτησε με το ίδιο σκορ 3,5-0,5 του Γαζίου φτάνοντας σχετικά άνετα στην κατάκτηση του κυπέλλου. Στον μικρό τελικό η ομάδα του Ο.Φ.Σ.Χανίων νίκησε με 2,5-1,5 του Ο.Τ.Ε. Ν. Χανίων και κατέλαβε την ιδιαίτερα τιμητική τρίτη θέση στο Final 4 του κυπέλλου Κρήτης.

Με την ομάδα του Ο.Φ.Η. αγωνίστηκαν το μεγάλο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας ο νεώτερος Έλληνας GM δεκαοκτάχρονος Ανδρέα Κελίρης, η σταθερή αξία του Ο.Φ.Η. τα τελευταία χρόνια ο πολύ έμπειρος Κυριάκος Βλάχος, το περυσινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας και πάντα πολύτιμος Κώστας Αναγνωστόπουλος, η άλλη πολύ σημαντική φετινή μεταγραφή του Ο.Φ.Η. και προπονητής των ακαδημιών μας Παναγιώτης Χριστοδούλου και στον ημιτελικό ο δεκαεπτάχρονος πολύ ταλαντούχος Γιώργος Καδιάνης. Πρέπει επίσης να θυμίσουμε την συμμετοχή του Νίκου Παναγιωτάκου και του δεκαπεντάχρονου Νίκου Σερπετσιδάκη στις προηγούμενες φάσεις του κυπέλλου. Επίσης αξίζει να επισημάνουμε ότι στην Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου αγωνίστηκε με επιτυχία δανεικός από τον Ο.Φ.Η. ο δεκαεπτάχρονος Νικόλας Βιτσαξάκης που πρόσφατα στο 20ο διεθνές τουρνουά του Ηρακλείου, που έγινε στο ξενοδοχείο GALAXY, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του κερδίζοντας περισσότερες από 100 μονάδες ΕΛΟ. Ακόμα με το Γάζι αγωνίστηκε ο επί σειρά ετών παίκτης και πρoπονητής του Ο.Φ.Η. Στέφανος Γρατσέας που επανεμφανίστηκε φέτος στους αγώνες μετά από περισσότερο από 1,5 χρόνο απουσίας. Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Θεόδωρος Τσορμπατζόγλου, ο βασικός διοργανωτής του ομαδικού παγκοσμίου πρωταθλήματος βετεράνων Νίκος Καλέσης και ο πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Κ. Χαράλαμπος Στεφανάτος. Τα αναλυτικά αποτελέσματα σε όλους τους αγώνες του Final 4 φαίνονται παρακάτω :

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Ο.Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ
-
Ο.Φ.Η.
0,5-3,5
Πανταβός Παναγιώτης (2126)
-
Κελίρης Ανδρέας (2513)
0-1
Γεωργαντάς Αντώνιος (1785)
-
Βλάχος Κυριάκος (2285)
0-1
Διαπέτης Αλέξανδρος (1992)
-
Αναγνωστόπουλος Κων/νος (2201)
0-1
Σημαντηράκης Απόλλων (1764)
-
Καδιάνης Γεώργιος (1965)
½-½
                                                
Ο.Τ.Ε. Ν.ΧΑΝΙΩΝ
-
ΣΚΑΚ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ
1,0-3,0
Βερυκάκης Εμμανουήλ(1998)
-
Μαρούντας Ιωάννης (2065)
½-½
Μαθιουλάκης Φάνης (1905)
-
Γρατσέας Στέφανος (2041)
½-½
Αλυγιζάκης Απόστολος (1315)
-
Βιτσαξάκης Νικόλαος (1726)
0-1
Μπαϊραμιάν Αρτούρ (1433)
-
Στεφανάτος Νικόλαος (1902)
0-1

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Ο.Φ.Η.
-
ΣΚΑΚ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ
3,5-0,5
Κελίρης Ανδρέας (2513)
-
Γρατσέας Στέφανος (2041)
1-0
Βλάχος Κυριάκος (2285)
-
Μαρούντας Ιωάννης (2065)
½-½
Αναγνωστόπουλος Κων/νος (2201)
-
Στεφανάτος Νικόλαος (1902)
1-0
Χριστοδούλου Παναγιώτης (2278)
-
Βιτσαξάκης Νικόλαος (1726)
1-0

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Ο.Τ.Ε. Ν.ΧΑΝΙΩΝ
-
Ο.Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ
1,5-2,5
Μαθιουλάκης Φάνης (1905)
-
Πανταβός Παναγιώτης (2126)
½-½
Βερυκάκης Εμμανουήλ(1998)
-
Διαπέτης Αλέξανδρος (1992)
1-0
Μπαϊραμιάν Αρτούρ (1433)
-
Γεωργαντάς Αντώνιος (1785)
0-1
Αλυγιζάκης Απόστολος (1315)
-
Σημαντηράκης Απόλλων (1764)
0-1

Η κατάκτηση του δεύτερου κυπέλλου Κρήτης στην ιστορία του σκακιστικού Ο.Φ.Η. είναι άλλος ένας σταθμός στην άνθηση που γνωρίζει το σκακιστικό τμήμα του συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια με συνεχείς καλές παρουσίες στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Επίσης είναι ο πρώτος μεγάλος τίτλος που κατακτά με την ομάδα μας η μεγάλη φετινή μας μεταγραφή ο δεκαοκτάχρονος GM Ανδρέας Κελίρης. Στην συνέχεια της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδος η ομάδα του Ο.Φ.Η. θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 28/5/2017 στην Αθήνα στην φάση των μπαράζ (16 ομάδες) μια ομάδα της Αττικής που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Στον αγώνα αυτό είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Ανδρέα Κελίρη που είναι μαθητής της Γ Λυκείου και θα συμμετάσχει φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις. Αφού ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Ανδρέα στις εξετάσεις του, πρέπει να πούμε ότι με νίκη η ομάδα μας θα προκριθεί στο Final 8 του κυπέλλου Ελλάδος στο σκάκι που θα διεξαχθεί στο Ρίο της Αχαΐας από 1 έως 2/7/2017. Περισσότερες λεπτομέρειες για όλους τους αγώνες του κυπέλλου Ελλάδος της περιφέρειας Κρήτης στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Κ. (www.essk.gr). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου