PopUp

23/1/17

Ο Σέρβος GM Dejan Antic επικράτησε στο 19ο Διεθνές Σκακιστικό τουρνουά Ηρακλείου. Μεγάλες επιτυχίες των μικρών σκακιστών του Ο.Φ.Η.

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον δωδεκάχρονο Γιώργο Παπιδάκη, που πήρε την 2η θέση στο Α γκρουπ στην κατηγορία κάτω των 18 ετών. Στην 1η θέση του Γ γκρουπ ο εντεκάχρονος Γιώργος Γιαννακάκης και στην 2η θέση του Β γκρουπ ο δεκατριάχρονος Αλέξανδρος Κοτσίνης.
Antic και Παυλίδου
Μοσχοβάκης και Παπιδάκης

Απονομή στο Γ γκρουπ

Απονομή στο Β γκρουπ










Ολοκληρώθηκε με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία την Δευτέρα 9/1/2017, στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Galaxy, το 19ο Διεθνές Σκακιστικό τουρνουά Ηρακλείου που διοργάνωσε ο Ο.Α.Α.Η. με τον Σ.Ο.Η. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου. Παρόλο που οι συμμετοχές στο τουρνουά δεν ήταν τόσο ισχυρές (μόλις ένας ξένος GM και πολύ λίγοι σκακιστές εκτός Ηρακλείου) η πολύ σωστή απόφαση των διοργανωτών για δημιουργία τριών αντί δύο γκρουπ, ανάλογα με την δυναμικότητα και την ηλικία των σκακιστών, οδήγησε σε πολύ πιο ανταγωνιστικά γκρουπ και σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες σκακιστικές μονομαχίες.

Την πρώτη θέση στο Α γκρουπ του τουρνουά πήρε σχετικά εύκολα ο  Σέρβος GM Dejan Antic με 8,5 βαθμούς σε 9 αγώνες (οκτώ νίκες και μια ισοπαλία απέναντι στον Γιώργο Γκούμα). Ακολούθησαν στα μετάλλια δύο από τους καλύτερους νέους Έλληνες σκακιστές που τίμησαν με την παρουσία τους το τουρνουά. Συγκεκριμένα την δεύτερη θέση με 7 βαθμούς πήρε εικοσιεξάχρονος FM Γιώργος Γκούμας του Φυσιολάτρη Νίκαιας και την τρίτη ο συνομήλικος του ΙΜ Τάσος Παυλίδης του Κύδωνα Χανίων με επίσης 6,5 βαθμούς. Πρώτη γυναίκα και τέταρτη στην γενική κατάταξη με 6 βαθμούς αναδείχτηκε άλλη μια πολύ σημαντική παρουσία του τουρνουά η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος (2012,2013 και 2015) αδερφή του Τάσου εικοσιτετράχρονη WΙΜ Κατερίνα Παυλίδου που αγωνίζεται επίσης στον Κύδωνα Χανίων. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η συνομήλικη της Χανιώτισσα Τόνια Χριστοδουλάκη του Σ.Ο.Ηρακλείου με 4 βαθμούς και στην τρίτη η δεκαεννιάχρονη Εύα Σερπετσιδάκη του Ο.Φ.Η με 3 βαθμούς που λόγω σπουδών δεν αγωνίστηκε στους τελευταίους τρεις γύρους του τουρνουά. Καλή εμφάνιση και από τον 22χρονο Κώστα Αναγνωστόπουλο του Ο.Φ.Η. που με 5,5 βαθμούς τερμάτισε στην πέμπτη θέση της τελικής βαθμολογίας όπως και από τον έμπειρο Μανόλη Φραγκιαδάκη του Ο.Φ.Η.2000 που συγκέντρωσε 5 βαθμούς.

Για μια ακόμα φορά όμως αυτοί που ξεχώρισαν με την απόδοση τους στο τουρνουά ήταν οι μικροί σκακιστές του Ο.Φ.Η. και του Ο.Φ.Η. 2000 που πέτυχαν με διαφορά τις περισσότερες διακρίσεις από τους άλλους συλλόγους του Ηρακλείου και επιβεβαίωσαν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας από τους προπονητές μας FM Παναγιώτη Χριστοδούλου, FI Σταύρο Λυράκη και Κώστα Αναγνωστόπουλο. Στο Α γκρουπ του τουρνουά ο μόλις δωδεκάχρονος Γιώργος Παπιδάκης του Ο.Φ.Η. εντυπωσίασε με την απόδοση του παίρνοντας την δέκατη θέση στην γενική κατάταξη με 5,5 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τον πέμπτο, και την δεύτερη στην κατηγορία κάτω των 18 ετών κερδίζοντας περισσότερες από 100 μονάδες ΕΛΟ. Πρώτος στην κατηγορία κάτω των 18 αναδείχτηκε ο δεκαοκτάχρονος Άγγελος Μοσχοβάκης που θα αγωνίζεται από το 2017 στον Ο.Α.Χανίων και τρίτος ο συνομήλικος του Πατρινός Μιχάλης Κόντης του Πανιωνίου με 5 βαθμούς. Με του ίδιους βαθμούς ακολούθησε στην βαθμολογία ο δεκατετράχρονος Χρήστος Μπροκαλάκης–Γούναρης του Ο.Φ.Η. κερδίζοντας αρκετές μονάδες ΕΛΟ και συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία το τελευταίο διάστημα.

Νικητής στο Β γκρουπ του τουρνουά ήταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του νεοσύστατου Πήγασου Ηρακλείου ο Θεσσαλονικιός Παναγιώτης Σολακίδης με 7,5 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση με 7 βαθμούς ακολούθησε η μεγάλη αποκάλυψη των αγώνων ο δεκατριάχρονος Αλέξανδρος Κοτσίνης του Ο.Φ.Η. 2000 που με μόλις λίγες μήνες προπονήσεων σε σκακιστικό σύλλογο ξεδίπλωσε το πλούσιο σκακιστικό του ταλέντο. Με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησαν στην βαθμολογία ο Γιώργος Σερπετσιδάκης του Ο.Φ.Η. 2000 που επανήλθε σε αγωνιστική δράση μετά από πάρα πολλά χρόνια και ο Στέλιος Βαρδάκης προπονητής σε τμήματα εκμάθησης δημοτικών σχολείων του Ο.Φ.Η. 2000. Ο Στέλιος συνέχισε τις καλές εμφανίσεις μετά την δεύτερη θέση στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά του Ο.Α.Χ. όπου θυμίζουμε ότι πρώτευσε το μέλος της προπονητικής μας ομάδας Σταύρος Λυράκης του Ο.Φ.Η. 2000. Στο ίδιο γκρουπ είχαμε τις πολύ καλές εμφανίσεις πολλών νεαρών σκακιστών του Ο.Φ.Η. και του Ο.Φ.Η. 2000 όπως ο δεκαπεντάχρονος Μάνος Ξηρουχάκης και ο δεκατετράχρονος Κώστας Γιαννακάκης που συγκέντρωσαν 5,5 βαθμούς και οι ακόμα μικρότεροι σε ηλικία εντεκάχρονος Νίκος Φραγκιαδάκης και δεκάχρονοι Νίκος Καζάκος και Θέμης Μανιός που συγκέντρωσαν 5 βαθμούς. Σημειώνουμε ότι ο Ξηρουχάκης ξεκίνησε το τουρνουά στον τέταρτο γύρο αλλιώς θα ήταν σίγουρα στην διεκδίκηση των μεταλλίων. Στις γυναίκες του Β γκρουπ την πρώτη θέση πήρε η δεκαεπτάχρονη Τόνια Δαγκωνάκη του Λέων Κάντια με 6,5 βαθμούς και ακολούθησαν με 5,5, βαθμούς και πολύ καλές εμφανίσεις η ιδιαίτερα ταλαντούχα δωδεκάχρονη Ειρήνη Εργαζάκη του Ο.Φ.Η. και οι δεκατριάχρονες Αριάδνη Κουτσουράκη του Λέων Κάντια και Νεφέλη Ματθαιάκη που θα ενισχύσει για το 2017 τον Ο.Φ.Η. 2000.

Στο Γ γκρουπ του τουρνουά είχαμε καθολική επικράτηση των μικρών σκακιστών του Ο.Φ.Η. που κατέλαβαν τις  τέσσερεις από τις πέντε πρώτες θέσεις της τελικής βαθμολογίας. Συγκεκριμένα την πρώτη θέση με 8 βαθμούς πήρε ο εντεκάχρονος Γιώργος Γιαννακάκης του Ο.Φ.Η. 2000 με δεύτερο τον εννιάχρονο Δημήτρη Σακλαμπανάκη του Ο.Φ.Η. με τους ίδιους βαθμούς. Στην τρίτη θέση ακολούθησε με 7 βαθμούς ο επίσης εννιάχρονος Στέλιος Τζωρμπατζάκης του Ο.Α.Α.Η. και στην τέταρτη με τους ίδιους βαθμούς ο συνομήλικος του Γιάννης Σερπετσιδάκης του Ο.Φ.Η. Ακολούθησε με 6,5 βαθμούς ο οκτάχρονος Γιώργος Τερζάκης του Ο.Φ.Η. 2000 ενώ πολύ καλή εμφάνιση είχαμε και από άλλους μικρούς σκακιστές του Ο.Φ.Η. όπως ο οκτάχρονος Γιάννης Μανιός που συγκέντρωσε 6 βαθμούς, ο εννιάχρονος Σήφης Λιανέρης με 5,5 βαθμούς, ο οκτάχρονος Μάνος Τζανετής και ο εννιάχρονος Μύρωνας Μαθιουδάκης με 5 βαθμούς. Στα κορίτσια του Γ γκρουπ την πρώτη θέση πήρε η Άρτεμις Κουτράκη του Σ.Ο.Η. με 6,5 βαθμούς με δεύτερη την Ρενάτα Μανουσάκη του Ο.Α.Α.Η. με 6 βαθμούς και τρίτη την Μαρία Χαριτάκη του Λέων Κάντια με 5 βαθμούς. Από τα κορίτσια του Ο.Φ.Η. ξεχώρισαν οι εννιάχρονες Μαριάννα Μαθιουδάκη και Ουρανία Φραγκιαδάκη που ακολούθησαν στην βαθμολογία με 4,5 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ ξεκίνησαν το Σάββατο 14/1 οι προκριματικοί αγώνες των πανελλήνιων νεανικών ατομικών πρωταθλημάτων στο Νομό Ηρακλείου με τη συμμετοχή 77 νεαρών σκακιστών στις κατηγορίες αγοριών-κοριτσιών ηλικίας μέχρι 8,10,12, 14, 16 και 18 ετών. Ο Ο.Φ.Η. έχει τις περισσότερες συμμετοχές στους αγώνες αυτούς με 31 αγόρια (σε σύνολο 52) και 12 κορίτσια (σε σύνολο 25), με πολλές πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση. 

4 σχόλια:

  1. Γεια σας αγαπητοί φίλοι. Έχω Αγαθόνικος Ανδρέα. Απλά μιλάτε για πιστωτικές προσφορές μας. agathonikos.andreas@gmail.com

    Με 8 χρόνια εμπειρία στον τομέα, τη δομή των προσωπικών δανείων που χορηγούν τα δάνεια που κυμαίνεται μεταξύ 1.000 ΕΥΡΩ 3.000.000 ΕΥΡΩ με ένα σχέδιο αποπληρωμής, σύμφωνα με την ικανότητά σας να σπουδάσουν. Πολύ αξιόπιστη και νόμιμη, παρακαλώ την καλοσύνη να επικοινωνήσετε μαζί μας αν έχετε ανάγκη. agathonikos.andreas@gmail.com
    Σας ευχαριστώ για να επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω ένα κεφάλαιο των 6.950.000€ θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ειδικών δανείων από το 3000 έως 500.000€ σε οποιονδήποτε θέλει σοβαρή και ειλικρινής για αυτό το δάνειο. 3 συμφέρον% ετησίως, ανάλογα με το δάνεισε ποσό, επειδή είναι ιδιαίτερα δεν θέλω να παραβιάζουν το νόμο τοκογλυφίας. Μπορείτε να ξεπληρώσετε σε 5 έως 25 ετών κατ 'ανώτατο όριο, ανάλογα με το δάνεισε ποσό. Είναι στο χέρι σας να τις μηνιαίες πληρωμές.
    Επικοινώνησε μαζί μου με e-mail το οποίο είναι: finansoldgroup@gmail.com

    Εν αναμονή διαβάσετε Είστε βέβαιοι ότι ενέκρινε τις καλύτερες ευχές μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρτε το δάνειό σας με ασφάλεια

    Γεια σας, είμαι Ειδικός Αντιπρόσωπος της UNICEF και έδωσα το
    τρέχουσα οικονομική κρίση και ειλικρινά, θα ήθελα να βοηθήσω
    ειλικρινά όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν ανάγκη
    χρήματα, οπότε αποφάσισα να δίνω δάνεια σε κανέναν
    ενδιαφέρονται. Έχετε οικονομικές δυσκολίες. Σας θέλω
    ενημερώστε μου ότι είμαι ένα χρηματοοικονομικό πρόσωπο που χορηγεί δάνεια
    καθένας με καλό χαρακτήρα, ειλικρινής, που μπορεί να με αποπληρώσει
    προθεσμίες που συμφωνήθηκαν με κατ 'αποκοπή ποσοστό 2%.
    Για το λόγο αυτό, τα δάνειά μου κυμαίνονται από 1500 έως 5.000.000 ευρώ.

    Έτσι, ο καθένας που έχει ανάγκη από χρήματα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου
    e-mail: joinisseaurelie1989@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες.

    Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας και την όμορφη μέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρτε το δάνειό σας με ασφάλεια

    Γεια σας, είμαι Ειδικός Αντιπρόσωπος της UNICEF και έδωσα το
    τρέχουσα οικονομική κρίση και ειλικρινά, θα ήθελα να βοηθήσω
    ειλικρινά όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν ανάγκη
    χρήματα, οπότε αποφάσισα να δίνω δάνεια σε κανέναν
    ενδιαφέρονται. Έχετε οικονομικές δυσκολίες. Σας θέλω
    ενημερώστε μου ότι είμαι ένα χρηματοοικονομικό πρόσωπο που χορηγεί δάνεια
    καθένας με καλό χαρακτήρα, ειλικρινής, που μπορεί να με αποπληρώσει
    προθεσμίες που συμφωνήθηκαν με κατ 'αποκοπή ποσοστό 2%.
    Για το λόγο αυτό, τα δάνειά μου κυμαίνονται από 1500 έως 5.000.000 ευρώ.

    Έτσι, ο καθένας που έχει ανάγκη από χρήματα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου
    e-mail: joinisseaurelie1989@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες.

    Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας και την όμορφη μέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή