PopUp

14/12/16

Στέλλα Φοινικιανάκη, Γιώργος Τερζάκης και Μίνως Κλάδος νικητές στο εσωτερικό πρωτάθλημα της ακαδημίας σκακιού του Ο.Φ.Η.

Αναχωρεί για την Θεσσαλονίκη η ομάδα παίδων κορασίδων του Ο.Φ.Η. για την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Οι αγώνες
Απονομή στον 3ο όμιλο
Απονομή στον 1ο όμιλο
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 3/12/2016 το 3ο εσωτερικό πρωτάθλημα της ακαδημίας σκακιού του Ο.Φ.Η. Το πρωτάθλημα έγινε με ελβετικό σύστημα 5 γύρων και πήραν μέρος 61 σκακιστές που χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους με βάση την ηλικία και την δυναμικότητα τους. Το γεγονός αυτό, οδήγησε σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές σκακιστικές μονομαχίες και στους τρεις ομίλους του τουρνουά. Με την ευχή εάν την νέα χρονιά υπάρξει αντίστοιχο αγωνιστικό κενό στο πρόγραμμα της Ε.Σ.Σ.Κ. να γίνει ένα κοινό τουρνουά για όλους τους μικρούς σκακιστές των συλλόγων της πόλης του Ηρακλείου, με στόχο την καλύτερη αγωνιστική τους προετοιμασία, περνάμε στα αποτελέσματα του τουρνουά.  

Στον πρώτο όμιλο όπου συμμετείχαν 25 σκακιστές είχαμε τετραπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς με την τελική επικράτηση της Στέλλας Φοινικιανάκη στα κριτήρια ισοβαθμίας. Η Στέλλα που θα αγωνίζεται για το 2017 στο σκακιστικό τμήμα του Π.Ο.Ατσαλενίου επιβεβαίωσε για μια ακόμα χρονιά την τεράστια πρόοδο που έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο με την καθοδήγηση του προπονητή της Κώστα Εμμανουηλίδη. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η Μαρία Καπνιστού που επίσης έχει κάνει εντυπωσιακή σκακιστική  πρόοδο τους τελευταίους μήνες στην τρίτη ο πάντα αξιόμαχος Ηλίας Αγγελάκης και στην τέταρτη ο Αλέξανδρος Κουκουλανάκης που ήταν ο μόνος που κέρδισε την Φοινικιανάκη. Στην πέμπτη θέση ακολούθησε ο Αλέξανδρος Κοτσίνης με 3,5 βαθμούς που αν και ξεκίνησε μόλις φέτος προπονήσεις στον σύλλογο μας έχει δείξει ότι είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος, έχει πολύ όρεξη στις προπονήσεις, και τα καλά αποτελέσματα ήρθαν πολύ γρήγορα.

Στον δεύτερο όμιλο όπου συμμετείχαν 24 σκακιστές είχαμε την επικράτηση του μόλις επτάχρονου Γιώργου Τερζάκη, με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, που ξεδίπλωσε για μια ακόμα φορά το πλούσιο σκακιστικό του ταλέντο. Ακολούθησαν με 4 βαθμούς ο Βασίλης Δαμιανάκης που επανήλθε με επιτυχία φέτος στην αγωνιστκή δράση και οι επίσης ιδιαίτερα ταλαντούχοι Σήφης Λιανέρης και Νικήτας Ψυκάκος. Πολύ ελπιδοφόρα ήταν και η εμφάνιση των άλλων μικρών σκακιστών του Ο.Φ.Η. που ακολούθησαν στην βαθμολογία με 3 βαθμούς όπως ο Γιάννης Σερπετσιδάκης, ο Νίκος Αργυριάδης, ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης, ο Γιάννης Βλαχάκης ο Γιώργος Γιαννακάκης και ο Γιώργος Μακρής. Στα κορίτσια του δεύτερου ομίλου είχαμε την Ιωάννα Μακρή μαζί με την Εύη Δημητρίου να παίρνουν την πρώτη θέση με 2 βαθμούς.

Στον τρίτο όμιλο όπου συμμετείχαν 12 σκακιστές με ελάχιστη εμπειρία στο αγωνιστικό σκάκι την πρώτη θέση πήρε ο οκτάχρονος Μίνως Κλάδος με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ακολούθησε στην δεύτερη θέση ο μόλις εξάχρονος μικρότερος αδερφός του Μίνου, Γιώργος Κλάδος με 3,5 βαθμούς. Τα δύο αδέρφια ανήκουν στο σκακιστικό τμήμα του Π.Ο.Ατσαλενίου και η επικράτηση τους μαζί με την νίκη της Στέλλας Φοινικιανάκη στον πρώτο όμιλο δείχνουν την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει από πέρυσι ο Κώστας Εμμανουηλίδης στο νεοσύστατο σκακιστικό τμήμα του συλλόγου του Ατσαλένιου. Την τρίτη θέση πήρε με 3 βαθμούς ο Νικηφόρος Καντιδάκης ενώ με 2,5 βαθμούς ακολούθησε ο Φοίβος Χαρωνίτης. Τέλος δύο βαθμούς συγκέντρωσαν οι Σταύρος Κυριακάκης, Κώστας Ζουρμπάκης και η Ελένη Σακλαμπανάκη που πήρε την πρώτη θέση στα κορίτσια του τρίτου ομίλου.

Με την ευκαιρία αξίζει να αναφέρουμε ότι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου αναχωρεί για την Θεσσαλονίκη η σκακιστική ομάδα παίδων κορασίδων του Ο.Φ.Η. για να συμμετάσχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη από 15 έως 18 Δεκεμβρίου. Η ομάδα του Ο.Φ.Η. βρίσκεται στην πέμπτη θέση  της αρχικής κατάταξη των 18 ομάδων από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στους αγώνες και έχει στόχο την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και την κατάταξη της σε μια καλή θέση στην τελική βαθμολογία. 

Επίσης στις 2 Ιανουαρίου ξεκινά στο ξενοδοχείο Galaxy το 19ο τουρνουά Ηρακλείου που διοργανώνουν ο Ο.Α.Α.Ηράκλειο με τον Σ.Ο.Ηρακλείου. Η συμμετοχή των σκακιστών και των σκακιστριών των αγωνιστικών και των προαγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου στο παραπάνω τουρνουά θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη ως μέρος της προετοιμασίας τους ενόψει των ατομικών και διασυλλογικών πρωταθλημάτων του 2017. Επίσης το Σάββατο 14/1/2017 ξεκινούν τα ατομικά νεανικά του Νομού Ηρακλείου που είναι η σημαντικότερη σκακιστική διοργάνωση για το νεανικό σκάκι. Όπως κάθε χρόνο οι αγώνες γίνονται σε 12 κατηγορίες, 6 αγοριών και 6 κοριτσιών (έως 8 ετών, έως 10 ετών, έως 12 ετών, έως 14 ετών, έως 16 ετών, έως 18 ετών). Οι αγώνες θα διεξαχθούν κατά πάσα πιθανότητα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών Ηρακλείου (700 μέτρα νότια του ΠΕ.ΠΑ.Γ.ΝΗ.) και θα διαρκέσουν 3 Σαββατοκύριακα μέχρι την Κυριακή 29/1/2017. Η προκήρυξη με το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Κ. (Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης) (www.essk.gr). Στην ίδια ιστοσελίδα έχει ήδη δημοσιευτεί το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Σ.Σ.Κ. για το 2017. Τέλος στις 2-9 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στα Χανιά το Πανελλήνιο Ατομικό πρωτάθλημα νέων ανδρών και νέων γυναικών για σκακιστές και σκακίστριες ηλικίας μέχρι 20 ετών. Στους αγώνες αυτούς θα πάρει μέρος και το νέο απόκτημα του Ο.Φ.Η. και μοναδικός με τον τίτλο του γκρανμαίτρ Ανδρέας Κελίρης.

1 σχόλιο:

  1. Έχω ένα κεφάλαιο των 6.950.000€ θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ειδικών δανείων από το 3000 έως 500.000€ σε οποιονδήποτε θέλει σοβαρή και ειλικρινής για αυτό το δάνειο. 3 συμφέρον% ετησίως, ανάλογα με το δάνεισε ποσό, επειδή είναι ιδιαίτερα δεν θέλω να παραβιάζουν το νόμο τοκογλυφίας. Μπορείτε να ξεπληρώσετε σε 5 έως 25 ετών κατ 'ανώτατο όριο, ανάλογα με το δάνεισε ποσό. Είναι στο χέρι σας να τις μηνιαίες πληρωμές.
    Επικοινώνησε μαζί μου με e-mail το οποίο είναι: finansoldgroup@gmail.com

    Εν αναμονή διαβάσετε Είστε βέβαιοι ότι ενέκρινε τις καλύτερες ευχές μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή