PopUp

18/8/16

Ο Γιώργος Καδιάνης στα πανευρωπαϊκά ατομικά νεανικά πρωταθλήματα στο σκάκι.

Στους αγώνες θα συμμετάσχει επίσης ο Ανδρέας Κελίρης που πολύ σύντομα θα ανακηρυχθεί GM.
 Γιώργος Καδιάνης
Ανδρέας Κελίρης

Για την Πράγα αναχώρησε την Τετάρτη 17/8/2016 ο δεκαεξάχρονος σκακιστής του Ο.Φ.Η. Γιώργος Καδιάνης για να συμμετάσχει στα πανευρωπαϊκά ατομικά νεανικά πρωταθλήματα (8-18 ετών) που διεξάγονται στην πρωτεύουσα της Τσεχίας από 18 έως 28 Αυγούστου. Θυμίζουμε ότι ο νεαρός σκακιστής του Ο.Φ.Η. είχε πάρει την τρίτη θέση, ισόβαθμος με τον δεύτερο, στην κατηγορία κάτω των 16 ετών του πανελλήνιου πρωτάθλήματος στο σκάκι που έγινε πριν από ενάμισι μήνα στο Ρίο της Αχαΐας.
 
Στους αγώνες θα πάρει μέρος άλλος ένας σκακιστής από το Ηράκλειο ο δεκαεπτάχρονος Ανδρέας Κελίρης που θα αγωνιστεί στην κατηγορία κάτω των 18 ετών με πολλές ελπίδες για μια μεγάλη διάκριση. Ο Κελίρης που έχει Κυπριακή καταγωγή, αλλά αποφάσισε πρόσφατα να αγωνίζεται με την Ελληνική ομοσπονδία, ζει εδώ και πολλά χρόνια στο Ηράκλειο και είναι μαζί με τον δεκαεξάχρονο Νικόλα Θεοδώρου από το Ρέθυμνο τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού σκακιού. Τα τελευταία χρόνια ο Ανδρέας, που είναι από τους καλύτερους σκακιστές στον κόσμο στην ηλικία του, αγωνίζεται στην Πνευματική Στέγη Περιστερίου και ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του είναι η δεύτερη θέση στα πανευρωπαϊκά νεανικά πρωταθλήματα κάτω των 16 ετών στο Πόρετς της Κροατίας το 2015 και η κατάκτηση του πρωταθλήματος Κύπρου στους άνδρες το 2013 και το 2014 σε ηλικία 14 και 15 ετών αντίστοιχα. Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι ο Ανδρέας έκανε πρόσφατα στο διεθνές τουρνουά της Καβάλας την τρίτη νόρμα GM και πολύ σύντομα θα του απονεμηθεί ο τίτλος του GM (Grand Master) που είναι ο μεγαλύτερος τίτλος που υπάρχει στο παγκόσμιο σκάκι. Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκατρείς GM και ο Ανδρέας θα γίνει σε ηλικία δεκαεπτά ετών ο νεώτερος Έλληνας GM. Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας είχε αποκτήσει σε ηλικία μόλις 15 χρονών τον τίτλο του ΙΜ (International Master).   

Η Ελληνική αποστολή για τα πανευρωπαϊκά ατομικά νεανικά πρωταθλήματα της Πράγας αποτελείται από 28 νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες και εκτός από τον Καδιάνη και τον Κελίρη η Κρήτη εκπροσωπείται από 7 ακόμα νεαρούς σκακιστές που ανήκουν στην Σκακιστική Ακαδημία Χανίων (Νίκος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Αντωνιουδάκης, Γιώργος Αντωνιουδάκης, Ευαγγελία Καραβιτάκη, Μυρτώ Καντεράκη, Αντωνία Καραβιτάκη και Αργυρώ Καλιοντζάκη). Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο προπονητής της Σ.Α.Χανίων Κώστας Τσαρουχάς είναι ένας από τους δύο προπονητές της Ελληνικής αποστολής. Τις μεγαλύτερες ελπίδες για διάκριση από τους Έλληνες σκακιστές έχουν εκτός από τον Ανδρέα Κελίρη, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 και του 2013 Σταυρούλα Τσολακίδου από την Καβάλα και η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2012 Αναστασία Αβραμίδου από την Θεσσαλονίκη, που θα αγωνιστούν στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 16 ετών. Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής καλή επιτυχία στην πολύ σημαντική και ιδιαίτερα δύσκολη σκακιστική διοργάνωση. 

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί Χαίρετε.
    Είμαι μια διεθνής δανειστή που αναγνωρίζεται σε όλες τις ηπείρους.
    Έχω τη φιλοδοξία να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους σε οικονομικές δυσκολίες.
    Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου με email για περισσότερες πληροφορίες.
    E-mail: leferfrancisjean@gmail.com
    Με εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή