PopUp

11/3/16

Εντυπωσιακές επιτυχίες των σκακιστών του Ο.Φ.Η. στην τελική φάση των ατομικών νεανικών Κρήτης.

Στην πρώτη θέση οι Γιώργος Καδιάνης, Χρήστος Μπροκαλάκης και Νεφέλη Ματθαιάκη. Οι τρεις πρώτες θέσεις και τα εννέα μετάλλια των σκακιστών του Ο.Φ.Η. είναι, για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων, τα περισσότερα από κάθε άλλο σύλλογο της Κρήτης.
Από αριστερά Νεφέλη Ματθαιάκη, Καλλιόπη
Παυλουδάκη και Ασημένια Χατζηπαναγιώτου.
Πίσω ο πρόεδρος της ΕΣΣΚ Μπάμπης Στεφανάτος
Στη μέση ο Χρήστος Μπροκαλάκης - Γούναρης, δεξιά ο
Χρήστος Μαρινάκης και αριστερά ο Νίκος Σερπετσιδάκης. Δεξιά
ο προπονητής του ΟΦΗ Σταύρος Λυράκης

Από αριστερά ο Γιώργος Καδιάνης, ο Άγγελος Μοσχοβάκης, η Ανθή Βοζινάκη,
η Αιμιλία Βασιλείου και ο Στέλιος Πετράκης.













Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία την Κυριακή 28/2/2015 στο ξενοδοχείο VANISKO στην Αμμουδάρα Γαζίου η τελική φάση των ατομικών νεανικών Κρήτης 2016 που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (Ε.Σ.Σ.Κ.) σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Μαλεβυζίου (Δ.Ο.Π.Α.Μ.).

Το επίπεδο των αγώνων για μια ακόμα χρονιά ήταν ιδιαίτερα υψηλό και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος. Χαρακτηριστικό του έντονου ανταγωνισμού είναι ότι σε 3 από τις 10 κατηγορίες είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση με την πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα να κρίνεται στις δύο περιπτώσεις στα κριτήρια ισοβαθμίας και στην τρίτη στην διαδικασία των μπαράζ. Το εντυπωσιακό για φέτος ήταν ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού οι σκακιστές της Ανατολικής Κρήτης πήραν τις περισσότερες πρώτες θέσεις (6 σε σύνολο 10) με αιχμή του δόρατος τους σκακιστές του Ο.Φ.Η. που κατέκτησαν 3 πρωτιές. Από την Ανατολική Κρήτη είχαμε ακόμα πρώτες θέσεις από τον Λατώ Αγίου Νικολάου, τον Λέων Κάντια και τον Ε.Γ.Ο.Η. Τις πρώτες θέσεις στην Δυτική Κρήτη κατέκτησαν 2 η Σ.Α.Χανίων και από 1 ο Ο.Α.Χανίων και ο ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου. Από πλευράς προκρίσεων στα πανελλήνια νεανικά οι σκακιστές της Δυτικής Κρήτης με αιχμή του δόρατος τους σκακιστές της Σ.Α.Χ. διατήρησαν τα πρωτεία με 8 προκρίσεις (5 η Σ.Α.Χανίων, 2 ο Ο.Α.Χανίων και 1 ο ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου) έναντι 7 των σκακιστών της Ανατολικής Κρήτης (3 ο Ο.Φ.Η., 1 ο ΛΑΤΩ Αγίου Νικολάου, 1 ο ΛΕΩΝ Κάντια, 1 ο Ε.Γ.Ο.Η. και 1 η Σ.Α.Γαζίου). Τέλος στην συνολική συγκομιδή των μεταλλίων που φαίνεται στον παρακάτω πίνακα οι σκακιστές του Ο.Φ.Η εντυπωσιάζοντας με την παρουσία τους, πήραν για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων τα περισσότερα, ξεπερνώντας ακόμα και την Σ.Α.Χανίων ένα σύλλογο που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα. Πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι στους αγώνες δεν έλαβαν μέρος, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά, οι περυσινοί πρωταθλητές Ελλάδας Νικόλας Θεοδώρου, Νίκος Γεωργακόπουλος, Ευαγγελία και Αντωνία Καραβιτάκη όλοι σκακιστές της Σ.Α.Χανίων.
   
ΟΜΑΔΕΣ
ΧΡΥΣΑ
ΑΡΓΥΡΑ
ΧΑΛΚΙΝΑ
ΣΥΝΟΛΟ
Ο.Φ.Η. / Ο.Φ.Η. 2000
3
1
5
9
Σ.Α.Χανίων / Κάισσα
2
4
2
8
Ο.Α.Χανίων
1
2
1
4
ΛΑΤΩ Αγίου Νικολάου
1
1
0
2
ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου
1
0
1
2
ΚΥΔΩΝ Χανίων
0
1
1
2
Σ.Ο. Λέων Κάντια
1
0
0
1
Ε.Γ.Ο.Ηρακλείου
1
0
0
1
Σ.Α.Γαζίου
0
1
0
1

Τα εντυπωσιακά φετινά αποτελέσματα των σκακιστών του Ο.Φ.Η. είναι το επιστέγασμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια. Σιγά σιγά οι νεαροί σκακιστές μας ανταγωνίζονται με επιτυχία αντιπάλους που έχουν κατακτήσει σημαντικές πανελλήνιες διακρίσεις. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στην μεγάλη βοήθεια που έχει προσφέρει στην προπονητική ομάδα του συλλόγου μας ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, ευτυχώς με επιτυχία, ο επικεφαλής προπονητής μας Στέφανος Γρατσέας. Ο Κώστας που ήρθε αρχικά στον Ο.Φ.Η. σαν σκακιστής έχει δείξει πολύ μεγάλα προσόντα και σαν προπονητής και έχει συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση των νεαρών σκακιστών του συλλόγου μας. Μαζί με τον Fide Instructor Σταύρο Λυράκη αλλά και τον Μανόλη Φραγκιαδάκη κατάφεραν με συνέπεια και σκληρή δουλειά να μην γίνει ιδιαίτερα αισθητή η προσωρινή απουσία του Στέφανου Γρατσέα.

Από πλευράς Ο.Φ.Η. την πρώτη θέση και την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα κέρδισαν ο Γιώργος Καδιάνης που πήρε την πρώτη θέση στην πολύ απαιτητική κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών πιστοποιώντας την μεγάλη σκακιστική του ποιότητα, ο δεκατριάχρονος Χρήστος Μπροκαλάκης που έκανε την έκπληξη επικρατώντας στην επίσης πολύ δύσκολη κατηγορία των αγοριών έως 14 ετών, αποδεικνύοντας ότι τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα το τελευταίο εξάμηνο δεν ήταν καθόλου τυχαία και η Νεφέλη Ματθαιάκη που πήρε μετά από μεγάλη μάχη την πρώτη θέση στην κατηγορία των κοριτσιών έως 12 ετών δείχνοντας αξιοσημείωτη σκακιστική ωρίμανση και συνεχίζοντας την αγωνιστική της άνοδο το τελευταίο διάστημα. Πολύ μεγάλη ήταν επίσης η διάκριση της εννιάχρονης Μελίνας Καρούζου που πήρε την πολύ τιμητική δεύτερη θέση στα κορίτσια έως 10 ετών. Επίσης  διακρίθηκαν διεκδικώντας με μεγάλες αξιώσεις την πρόκριση και παίρνοντας τελικά την τρίτη θέση στις κατηγορίες τους ο Νίκος Σερπετσιδάκης που ισοβάθμησε στην πρώτη θέση της κατηγορίας των αγοριών έως 14 ετών, ο Γιώργος Παπιδάκης, ο Θέμης Μανιός, ο Γιάννης Μανιός και η Ειρήνη Σκανδαλάκη. Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι άλλοι μικροί σκακιστές του ΟΦΗ που έλαβαν μέρος στους αγώνες όπως ο Νίκος Καζάκος που πήρε την τέταρτη θέση στα αγόρια έως 10 ετών, ο επτάχρονος Γιώργος Τερζάκης που πήρε την πέμπτη θέση στα αγόρια έως 10 ετών και η Ειρήνη Εργαζάκη που τερμάτισε τέταρτη στα κορίτσια έως 12 ετών. Άλλες μεγάλες επιτυχίες των σκακιστών της Ανατολικής Κρήτης είχαμε από την Αιμιλία Βασιλείου (Λατώ Αγίου Νικολάου) που κατετάγη πρώτη στα κορίτσια έως 16 ετών, την Άσπα Δαγκωνάκη (Σ.Ο. Λέων Κάντια) που πρώτευσε στα κορίτσια έως 14 ετών και την Ασημένια Τσαπάκη (Ε.Γ.Ο.Η.) που επίσης πρώτευσε στα κορίτσια έως 8 ετών. Επίσης ο Άγγελος Μοσχοβάκης (Σ.Α.Γαζίου) πήρε την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά τερματίζοντας δεύτερος στην κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών. Υπενθυμίζουμε ότι τα δύο πρώτα αγόρια και το πρώτο κορίτσι από κάθε κατηγορία πήραν την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα 2016 που θα γίνουν πιθανότατα στο Ρίο της Αχαΐας από 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2016. Πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν τρεις ακόμα προκρίσεις για τους μικρούς σκακιστές της Κρήτης που θα τις πάρουν αυτοί που θα έχουν την καλύτερη παρουσία στα πανελλήνια νεανικά από τους μη προκριθέντες. Θυμίζουμε το παράδοξο ότι στα πανελλήνια νεανικά δεν υπάρχουν περιορισμοί συμμετοχών και ότι η πρόκριση απλά σημαίνει δωρεάν διαμονή και διατροφή στο ξενοδοχείο των αγώνων. Οι βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες φαίνονται παρακάτω :

Στην κατηγορία των αγοριών έως 8 ετών στην 1η θέση ισοβάθμησαν με 4 βαθμούς κερδίζοντας την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά τα δύο λογικά φαβορί ο Γιώργος Αντωνιουδάκης (Σ.Α.Χανίων) και ο Αναστάσης Βιολάκης (Σ.Α.Χανίων) με τον πρώτο να παίρνει την 1η θέση έχοντας επικρατήσει στον μεταξύ τους αγώνα. Στην 3η θέση ακολούθησε με 2,5 βαθμούς ο επτάχρονος Γιάννης Μανιός (Ο.Φ.Η.) που κατάφερε να νικήσει τον πρωταθλητή Ελλάδας στα σχολικά για το 2015 Γιώργο Αντωνιουδάκη, ενώ με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησε ο Μάνος Φουρναράκης (ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου). Ο επίσης επτάχρονος Γιώργος Τερζάκης (Ο.Φ.Η. 2000) ακολούθησε στην 5η θέση με 2 βαθμούς σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες επί του Μανιού και του Μάνου Φαρσάρη (Λατώ Αγίου Νικολάου) που τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας. Οι δύο σκακιστές του Ο.Φ.Η. που ήταν μικρότεροι σε ηλικία από τους αντιπάλους τους άφησαν με τις πολύ καλές εμφανίσεις τους μεγάλες υποσχέσεις για το σκακιστικό τους μέλλον.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 8 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΑΝΤΩΝΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ
4,0
2
ΒΙΟΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ
4,0
3
ΜΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο.Φ.Η.
2,5
4
ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΣΚ.Ο.ΡΕΘΥΜΝΟΥ
2,5
5
ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
6
ΦΑΡΣΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Α.Ο. ΛΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 10 ετών επικράτησε άνετα με το εντυπωσιακό των 5 νικών σε ισάριθμους αγώνες, ο ιδιαίτερα εξελίξιμος Γιώργος Παυλουδάκης (Ο.Α.Χανίων). Την 2η θέση και την πρόκριση πήρε ο Γιάννης Καλογερής (Σ.Α.Χανίων) με 3,5 βαθμούς. Την 3η θέση με πολύ καλές εμφανίσεις πήρε ο εντεκάχρονος Θέμης Μανιός (Ο.Φ.Η.) με 3,5 βαθμούς που έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει την έκπληξη και να πάρει την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά. Συγκεκριμένα ο Θέμης έφτασε πολύ κοντά στη νίκη απέναντι στον Καλογερή στον τελευταίο του αγώνα αλλά ένα λάθος που έκανε στο τέλος της παρτίδας, εξ αιτίας της μικρότερης εμπειρίας σε σχέση με τους αντιπάλους του, τον υποχρέωσε στην ήττα. Είναι σίγουρο ότι το μέλλον ανήκει στον Θέμη αν συνεχίσει να προπονείται με την ίδια όρεξη. Πολύ καλή παρουσία είχαμε και από τον άλλο εννιάχρονο σκακιστή της ομάδας μας τον συνεχώς ανερχόμενο Νίκο Καζάκο (Ο.Φ.Η.) που εξαργυρώνοντας την μεγάλη του συνέπεια του στις προπονήσεις έκανε δύο πολύ σημαντικές νίκες απέναντι σε πολύ εμπειρότερους αντιπάλους όπως τον Γιώργο Καβούνη (ΣΚ.Ο. Ρεθύμνου) και τον Γιάννη Κακολύρη (Νέοι Ηροδότου) που ακολούθησαν στην βαθμολογία. Όπως και στην κατηγορία κάτω των 8 οι δύο σκακιστές του Ο.Φ.Η. ήταν μικρότεροι σε ηλικία από τους αντιπάλους τους γεγονός πολύ ελπιδοφόρο για την σκακιστική τους πορεία.  

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΠΑΥΛΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ
5,0
2
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ
3.5
3
ΜΑΝΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
Ο.Φ.Η.
2,0
4
ΚΑΖΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Φ.Η.
2,0
5
ΚΑΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚ.Ο.ΡΕΘΥΜΝΟΥ
1,5
6
ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
1,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών πρώτευσε το θεωρητικό φαβορί ο πολύ έμπειρος και ιδιαίτερα ποιοτικός Βαγγέλης Πατρελάκης (Σ.Α.Χανίων) με 4,5 βαθμούς. Για την 2η θέση έγινε πολύ μεγάλη μάχη με τελικό νικητή τον Κυριάκο Φυντριλάκη (Σ.Α.Χανίων) που επικράτησε του Γιώργου Παπιδάκη στον τελευταίο αγώνα κερδίζοντας την πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά. Ο εντεκάχρονος Γιώργος Παπιδάκης (Ο.Φ.Η.) που εντυπωσίασε με τις πολύ καλές εμφανίσεις του με αποκορύφωμα την ισοπαλία απέναντι στον δύο φορές πρωταθλητή Ελλάδος Βαγγέλη Πατρελάκη, ακολούθησε στην 3η θέση με 3 βαθμούς δείχνοντας ότι συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Ακολούθησαν δείχνοντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί ο Ηλίας Κοζύρης (Λατώ Αγ. Νικολάου) με 2,5 βαθμούς και ο Γιάννος Κουτσουράκης (Λέων Κάντια) με 1,5 βαθμό, ενώ στην 6η θέση κατέληξε ο Στέλιος Μαρκαντώνης (ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου).   

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΠΑΤΡΕΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ
4,5
2
ΦΥΝΤΡΙΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ
3,5
 3 
ΠΑΠΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Φ.Η.
3,0
4
ΚΟΖΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
Α.Ο. ΛΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2,5
5
ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
1,5
6
ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΣΚ.Ο.ΡΕΘΥΜΝΟΥ
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 14 ετών έγινε πολύ μεγάλη μάχη αφού και οι 6 σκακιστές που συμμετείχαν έδειξαν ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν την πρόκριση. Τελικά είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση με 3 βαθμούς με τον πολύ ταλαντούχο Χρήστο Μπροκαλάκη-Γούναρη (Ο.Φ.Η.) να παίρνει την 1η θέση εξαργυρώνοντας την μεγάλη του νίκη απέναντι στον Σερπετσιδάκη την πρώτη αγωνιστική και επιβεβαιώνοντας την εντυπωσιακή σκακιστική πρόοδο που έχει δείξει το τελευταίο διάστημα. Ακολούθησε στην δεύτερη θέση ο Χρήστος Μαρινάκης (Ο.Α.Χανίων) που κατάφερε στον τελευταίο αγώνα απέναντι στον Σερπετσιδάκη να πάρει την ισοπαλία παρά το ότι βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Στην 3η θέση χάνοντας την πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέληξε ο πρωταθλητής Κρήτης του 2012, 2013 και 2014 Νίκος Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.). Την 4η θέση πήρε ο πολύ βελτιωμένος Μιχάλης Πελαντάκης (ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου) με 2,5 βαθμούς που είναι αξιοσημείωτο ότι κατάφερε να νικήσει τους δύο πρωτοπόρους Μπροκαλάκη και Μαρινάκη, την 5η ο Κώστας Χομπιτάκης (Κάϊσσα Χανίων) με 2 βαθμούς που διεκδικούσε μέχρι τον τελευταίο αγώνα την πρόκριση αλλά έχασε από τον Μπροκαλάκη ενώ και ο Νίκος Μαγουλιανός (Λατώ Αγ. Νικολάου) που τερμάτισε 6ος με 1,5 βαθμό ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε όλες του τις παρτίδες κάνοντας τρεις ισοπαλίες μια από τις οποίες απέναντι στον τελικό νικητή της κατηγορίας Μπροκαλάκη.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΜΠΡΟΚΑΛΑΚΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο.Φ.Η.
3,0
2
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ
3,0
3
ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Φ.Η.
3,0
4
ΠΕΛΑΝΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Σ.Κ.Ο.ΡΕΘΥΜΝΟΥ
2,5
5
ΧΟΜΠΙΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΪΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ
2,0
5
ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Α.Ο. ΛΑΤΩ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
1,5

Στην κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών είχαμε επίσης μεγάλη μάχη για την πρόκριση μεταξύ τεσσάρων ιδιαίτερα ποιοτικών σκακιστών. Τελικά την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά πήραν δύο σκακιστές από το Ηράκλειο γεγονός πολύ σπάνιο σε παγκρήτια νεανικά τα τελευταία χρόνια. Την 1η θέση πήρε ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα και πάντα πολύ ποιοτικός Γιώργος Καδιάνης (Ο.Φ.Η.) με 2 βαθμούς και την 2η ο Άγγελος Μοσχοβάκης (Σ.Α.Γαζίου) με τους ίδιους βαθμούς αλλά με ήττα στον μεταξύ τους αγώνα. Ο Άγγελος που προπονείται από τον Κώστα Εμμανουηλίδη πήρε για πρώτη φορά την πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία τα τελευταία χρόνια. Την 3η θέση πήρε ο Στέλιος Πετράκης (Κάϊσσα) με 1,5 βαθμό που έχασε την πρόκριση παρά την νίκη του επί του Καδιάνη και ακολούθησε στην 4η θέση ο πάντα αξιόμαχος Σταύρος Φυντριλάκης (Κάϊσσα).

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΚΑΔΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Φ.Η.
2,0
 
ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Σ.Α.ΓΑΖΙΟΥ
2,0
3
ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΚΑΪΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ
1,5
4
ΦΥΝΤΡΙΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΑΪΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ
0,5

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 8 ετών την 1η θέση και την πρόκριση πήρε σχετικά άνετα ένα πολύ σημαντικό ταλέντο του Ηρακλειώτικου σκακιού η Ασημένια Τσαπάκη (Ε.Γ.Ο.Η.) με 3,5 βαθμούς συνεχίζοντας το σερί των διακρίσεων στους αγώνες που έχει λάβει μέρος τα τελευταία χρόνια. Στην 2η θέση ακολούθησε η επτάχρονη Κατερίνα Κοζύρη (Λατώ Αγίου Νικολάου) με 2,5 βαθμούς και στην 3η η Ειρήνη Σκανδαλάκη (Ο.Φ.Η.) με 2 βαθμούς. Η Ειρήνη παρά την μικρή της εμπειρία σε αγώνες και την ήττα της χωρίς αγώνα λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος από την Τσαπάκη έδειξε με τις εμφανίσεις της ότι  έχει λαμπρό σκακιστικό μέλλον. Σημειώνουμε ότι ενώ οι άνθρωποι του Λατώ δέχτηκαν χωρίς κανένα δισταγμό να διεξαχθεί ο αγώνας Κοζύρη - Σκανδαλάκη σε άλλη ημερομηνία (υπήρχε περιθώριο 15 ημερών) δεν συνέβη το ίδιο με τους ανθρώπους του Ε.Γ.Ο.Η. παρά την αποδοχή που με πολύ ευγένεια υπήρξε αρχικά από την μητέρα της Ασημένιας Τσαπάκη. Ακολούθησε στην 4η θέση η Γεωργία Σκαράκη (Σ.Α.Χανίων) με 2 βαθμούς. Σημειώνουμε ότι η πρωταθλήτρια Χανίων Σοφία Καλογεράκη (Ο.Α.Χανίων) δεν πήρε μέρος στην τελική φάση χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη θέση και την πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 8 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΤΣΑΠΑΚΗ ΑΣΗΜΕΝΙΑ
Ε.Γ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3,5
2
ΚΟΖΥΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Α.Ο. ΛΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2,5
 
ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
4
ΣΚΑΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ
2,0
5
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ
0,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 10 ετών κυριάρχησε με το εντυπωσιακό των 5 νικών σε ισάριθμους αγώνες παίρνοντας την 1η θέση και την πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά ένα κορίτσι από το Ρέθυμνο η Εύα Γουμενάκη (ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου). Στην 2η θέση ακολούθησε η πολύ ταλαντούχα εννιάχρονη Μελίνα Καρούζου (Ο.Φ.Η.) συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον καθώς ήταν μικρότερη σε ηλικία από τις αντιπάλους της. Την 3η θέση με τους ίδιους βαθμούς πήρε το θεωρητικό φαβορί της κατηγορίας η πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2014 Μυρτώ Καντεράκη (Σ.Α.Χανίων). Ακολούθησαν στην βαθμολογία η Χριστίνα Ακρίβα (Σ.Α.Χανίων), η Μυρτώ Βιτοπούλου (Νέοι Ηροδότου) και η Ευσεβία Τσιχλή (Λατώ Αγίου Νικολάου).  

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΓΟΥΜΕΝΑΚΗ ΕΥΑ
ΣΚ.Ο.ΡΕΘΥΜΝΟΥ
5,0
2
ΚΑΡΟΥΖΟΥ ΜΕΛΙΝΑ
Ο.Φ.Η. 2000
3,0
 3 
ΚΑΝΤΕΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΜΥΡΤΩ
Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ
3,0
4
ΑΚΡΙΒΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ
2,5
5
ΒΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΤΩ
ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
1,5
6
ΤΣΙΧΛΗ ΕΥΣΕΒΙΑ
Α.Ο. ΛΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
0,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 12 ετών έγινε όπως και πέρυσι η μεγαλύτερη μάχη από όλες τις κατηγορίες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της πρόκρισης. Τελικά τρία κορίτσια ισοβάθμησαν στην 1η θέση με 2 βαθμούς αφήνοντας στην 4η την πάντα πολύ ανταγωνιστική εντεκάχρονη Ειρήνη Εργαζάκη (Ο.Φ.Η. 2000) και στην 5η την Άννα Αλεξαντωνάκη (ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου). Στα μπαράζ που ακολούθησαν (διπλοί αγώνες με χρόνο δέκα λεπτών και προσαύξηση τριών δευτερολέπτων ανά κίνηση) επικράτησε η Νεφέλη Ματθαιάκη (Ο.Φ.Η.) με 3 νίκες και 1 ήττα από την Παυλουδάκη, επιβεβαιώνοντας την σκακιστική της πρόοδο το τελευταίο διάστημα και δείχνοντας εκτός από τα αναμφισβήτητα σκακιστικά της προσόντα και ιδιαίτερη μαχητικότητα. Ακολούθησε στην 2η η Καλλιόπη Παυλουδάκη (Ο.Α.Χανίων) και στη 3η η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (Κύδων Χανίων). Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και τα τρία κορίτσια έδειξαν με την απόδοση τους ότι τους αξίζει να συμμετάσχουν στα πανελλήνια νεανικά.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ ΝΕΦΕΛΗ
Ο.Φ.Η.
3,0
2
ΠΑΥΛΟΥΔΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ
3,0
3
ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΣΗΜΕΝΙΑ
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
3,0
4
ΕΡΓΑΖΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
Ο.Φ.Η. 2000
1,0
4
ΑΛΕΞΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΝΝΑ
ΣΚ.Ο.ΡΕΘΥΜΝΟΥ
0,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 14 ετών είχαμε επίσης τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση αλλά αυτή τη φορά τα κριτήρια ισοβαθμίας ξεκαθάρισαν την κατάσταση και δεν χρειάστηκε η διαδικασία των μπαράζ. Την 1η θέση πήρε όπως και πέρυσι στην κατηγορία έως 12 ετών η πάντα πολύ μαχητική Άσπα Δαγκωνάκη (Λέων Κάντια) με 2,5 βαθμούς παρά την ήττα της στο τελευταίο γύρο από την Φραντσέσκα Πετράκη. Στην 2η θέση ακολούθησε η Φιλίππα Αγγελάκη (Κύδων Χανίων) που δεν εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Άσπας κάνοντας ισοπαλία στον τελευταίο της αγώνα απέναντι στην Ιωάννα Στρατήγη. Με του ίδιους βαθμούς ακολούθησε στην 3η θέση η εντεκάχρονη Χρυσή Κουκουράκη (ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου), ενώ την 4η θέση πήρε η Ιωάννα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) και την 5η η Φραντζέσκα Πετράκη (Ο.Τ.Ε. Ν. Χανίων).

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
 
ΔΑΓΚΩΝΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
2,5
2
ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΦΙΛΙΠΠΑ
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
2,5
3
ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗ ΧΡΥΣΗ
ΣΚ.Ο.ΡΕΘΥΜΝΟΥ
2,5
4
ΣΤΡΑΤΗΓΗ ΙΩΑΝΝΑ
Σ.Α.ΓΑΖΙΟΥ
1,5
5
ΠΕΤΡΑΚΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ
Ο.Τ.Ε. Ν. ΧΑΝΙΩΝ
1,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 16 ετών επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζοντας την εντυπωσιακή ανοδική της πορεία η εκπρόσωπος του νομού Λασιθίου πρωταθλήτρια Κρήτης κάτω των 18 ετών Αιμιλία Βασιλείου (Λατώ Αγίου Νικολάου) με 3,5 βαθμούς. Την 2η θέση πήρε η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας Ανθή Βοζινάκη (Σ.Α.Χανίων) με 2,5 βαθμούς ενώ ακολούθησαν στην βαθμολογία με 2 βαθμούς οι πάντα αξιόμαχες Σοφία Δασκαλάκη (Ο.Α.Χανίων) και Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου). Στην 5η θέση κατέληξε η λιγότερη έμπειρη από τις συμμετέχουσες στην κατηγορία Τόνια Δαγκωνάκη (Λέων Κάντια).

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ


ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ
Α.Ο. ΛΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3,5
2
ΒΟΖΙΝΑΚΗ ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΑ
Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ
2,5
 3 
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ
2,0
 3 
ΣΤΡΑΤΗΓΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Σ.Α.ΓΑΖΙΟΥ
2,0
5
ΔΑΓΚΩΝΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
0,0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου